Negresa este o prăjitură cu puține calorii, astfel că poate fi consumată și atunci când sunteți la dietă dar vreți să vă bucurați de ceva dulce.
Negresa este o desert de succes, pe placul tuturor și care poate fi consumat chiar și de persoanele care se află la dietă, având un aport relativ mic de calorii.
Pentru a obține negresa aveți nevoie de:
10 linguri de unt sărat topit
1 cană de zahăr granulat
2 ouă mari
2 lingurițe de extract de vanilie
1/2 cană de ciocolată cu lapte topită
3/4 cană de făină obișnuită
1/4 cană de pudră de cacao
1/2 linguriță de sare
1 cană de ciocolată cu lapte.
Turnați untul topit într-un bol mare de amestecare. Bateți cu mâna zahărul până la omogenizare, timp de 30 de secunde.
Adăugați ouăle și extractul de vanilie și mai bateți pentru un minut.
Adăugați ciocolata topită și amestecați până se omogenizează complet.
Peste compoziția obținută adăugați ingredientele uscate, cernute și amestecate în prealabil, ai, pudra de cacao și sarea. Cu o spatulă amestecați ușor, astfel încât să fie omogenizate pe deplin.
Amestecați chipsurile de ciocolată întregi peste compoziția obținută.
Noua compoziție se toarnă în tava în care ați pus hârtie de copt și apoi introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Prăjitura se lasă la copt timp de 30 de minute. După coacere, ”negresa” se lasă în tavă să se răcească pentru 30 de minute înainte de a se tăia în porțiile dorite.
Din cantitatea ingredientelor vă pot ieși 9 porții de negresă, iar o astfel de porție va avea 386 de calorii, informație care poate să îi ajute pe cei care urmează diete, dar vor să se bucure de ceva dulce, fără a se simți vinovat.
Poftă bună!
Citește și: Prăjitura "Fulg de nea": Curcubeu pe cerul gurii! Nu ai cum să refuzi așa ceva
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu