Negresă este o prăjitură iubită și de cei mari, și de cei mici. Vă propunem azi reţeta unei negrese, care se face din trei ingrediente.
După ce o vei gustă pentru prima dată, cu siguranţă că o vei pregăti ori de câte ori vei avea ocazia, iar familia şi prietenii vor fi mulțumiți.
Pentru prepararea desertului care durează numai 30 de minute ai nevoie, în primul rând, de Nutella, care este ingredientul care-i dă savoare şi culoare.
Ingrediente și modul de preparare:
400 de grame de Nutella,
60 de grame de făină,
2 ouă mari.
Amestecă toate ingredientele într-un bol şi mixează-le bine. Pune hârtie de copt într-o tavă, apoi toarnă compoziția.
Desertul se coace în cuptorul preîncălzit 25 de minute, la 170 de grade Celsius. Lasă negresă să se răcească puţin în cuptor. Se taie, apoi, în bucăţele și se presară cu zahăr pudră.
Dacă dorești să-i dai un plus de savoare, pregătește o glazură. Pentru asta ai nevoie de:
200 de grame de ciocolată cu lapte,
50 de grame de ciocolată amăruie,
100 de mililitri de smântână dulce.
Se face glazură la bain-marie, până când se formează o crema, care se toarnă peste negresă. Poftă bună!
Vezi și:
Sunt momente când ai oaspeți neașteptați, iar în frigider nu a rămas nimic dulce. Prin urmare, trebuie să improvizezi rapid ceva gustos. Cu această rețetă vei putea prepara un tort delicios în doar 20 de minute.
Ingredientele de care ai nevoie pentru blat:
două ouă,
5 grame de praf de copt,
șase linguri de lapte,
șase linguri de zahăr,
cinci linguri de făină,
o lingură de cacao,
praf de sare,
două linguri de ulei vegetal.
Pentru cremă:
500 de grame de smântână,
zahăr pudră după gust,
două banane,
ciocolată rasă pentru decor.
Sparge două ouă într-un castron, adaugă un praf de sare și bate-le cu telul. Completează cu șase linguri de lapte și șase linguri de zahăr și amestecă.
Se cern cinci linguri de făină și o lingură de cacao și se adaugă în bol. Nu uita să mai pui în aluat praful de copt și două linguri de ulei vegetal. Se amestecă bine și se toarnă într-o formă.
"Friptură" de varza roșie, o capodoperă alimentară simplă și interesantă
Pune forma cu aluat în cuptorul cu microunde, la 800 de wați, timp de cinci minute. După cinci minute, oprește cuptorul și lăsă blatul în interior încă 10 minute, fără a deschide ușa. Scoate apoi blatul și taie-l în două pe orizontală.
Clătite japoneze moi și pufoase, ca un nor. Le veți îndrăgi de la prima bucățică
Pentru cremă: amestecă 500 de grame de smântână cu zahăr pudră după gust. Pune prima foaie de blat pe un platou și unge-o cu cremă. Taie două banane în felii. Pune feliile deasupra și acoperă-le cu al doilea blat.
Unge și al doilea blat cu cremă, la fel și părțile laterale ale tortului. Decorează tortul cu ciocolată rasă. Poftă bună!
Deserturile turcești sunt printre cele mai populare din lume. Iată rețeta unor biscuiți moi și aromați, care se topesc în gură.
Combinațiile de arome interesante și prepararea relativ simplă cuceresc gospodinele.
Ingrediente:
2 ouă,
50 ml ulei vegetal,
3 linguri de zahăr pudră,
suc de lămâie,
coaja de lămâie,
10 grame de praf de copt,
esență de vanilie,
făină - 3 pahare.
Se amestecă ouăle cu uleiul vegetal, sucul și coaja de lămâie, zahărul pudră și esența de vanilie. Adăugați faina și praful de copt.
Frământați aluatul cu mâinile. Dacă aluatul se lipește prea mult de mâini, mai adăugați făină. Consistența finală ar trebui să fie apropiată aluatului pentru pâine. Acoperiți aluatul și lăsați-l să se odihnească.
Plăcintă cu mere la tigaie. Cea mai simplă și rapidă rețetă pentru un desert parfumat
După ce aluatul a crescut, formați bile mici și rulați-le prin zahăr pudră. Așezați-le pe o foaie de copt tapetată cu hârtie pergament.
Biscuiții se coc la 180 de grade timp, de 20 de minute. Vor fi foarte moi și se vor topi în gură. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu