Europarlamentarul Victor Negrescu apreciază că guvernanții au pierdut oportunitatea de a folosi milioane de euro din fonduri europene pentru a gestiona pandemia
Publicitate
"Guvernanții au pierdut oportunitatea de a folosi milioane de euro din fonduri europene pentru a gestiona pandemia. De la achiziția de teste gratuite până la digitalizarea școlilor, cei care ne conduc au ignorat nepăsători toate aceste oportunități.
Partidul Social Democrat este dispus să își asume responsabilitatea în aceste momente dificile, chiar dacă implică evidente costuri politice, dar acest lucru se poate realiza doar printr-o abordare serioasă și în jurul unor proiecte concrete ce pot fi aplicate imediat. De aceea am și creionat 100 de măsuri ce trebuie implementate pentru români", transmite europarlamentarul PSD Victor Negrescu.
Comisiile reunite pentru sănătate din Senat şi Camera Deputaţilor au avut miercuri, 3 noiembrie a.c. , o întrevedere cu delegaţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), aflată în ţara noastră pentru a căuta soluţii la recrudescenţa infectărilor cu virusul SARS-CoV19.
Delegaţia OMS, condusă de dr. Dorit Nitzan, director de urgenţă în cadrul Biroului regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a prezentat, în cadrul întrevederii, recomandările pe care le-au formulat, în urma analizei, pe teren, a factorilor care favorizează gradul îngrijorător de mare de decese în urma infectării cu virusul SARS-CoV19.
Principala recomandare rămâne vaccinarea, ca măsură esenţială atât împotriva suprasolicitării terapiei intensive cu persoane infectate care, în cea mai mare măsură, nu sunt vaccinate, cât şi pentru prevenirea unor noi valuri pandemice. În contextul actual ar fi necesară elaborarea unei strategii de comunicare oneste şi deschise către cetăţeni, despre beneficiile vaccinării în salvarea vieţilor apropiaţilor.
Dezbaterile au relevat necesitatea realizării unui plan de acţiune, la nivelul autorităţilor române, un plan axat pe două - trei componente esenţiale: o strategie de abordare a situaţiei sanitare la momentul ieşirii din actualul val epidemic, o strategie de prevenire a unui eventual următor val şi, cea de-a treia, cea de ieşire din pandemie şi de revenire la sistemul sanitar dinainte de pandemie.
Preşedintele Comisiei pentru sănătate din Senat, prof univ dr Adrian Streinu-Cercel, a punctat, în cadrul discuţiilor, importanţa vaccinării femeilor gravide, în vederea protejării nu numai a lor şi ci a viitorilor bebeluşi. "Şi asta pentru că, după cum se ştie, femeia însărcinată are o imunodepresie de fond, generată de propriul organism, cu scopul de a putea menţine sarcina".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu