Negrescu, semnal de alarmă înaintea începerii şcolii: Autorităţile sunt TOTAL depăşite!

Autoritățile din România sunt total depășite în ceea ce înseamnă modernizarea învățământului și digitalizarea procesului de educație. 

"Dublează programe cu finanțare europeană, finanțează proiecte deja sprijinite de Banca Mondială, și propun soluții care există deja în plan european. De câte ori am ocazia prezint zecile de inițiative europene care pot sprijini învățământul românesc, de la platforma educațională oferită gratuit până la soluții educaționale complexe pentru profesori și copii. Am decis să fac cunoscute o parte din aceste facilități prin postări periodice.

Astăzi, vă prezint platforma SELFIE, un instrument gratuit, ușor de utilizat și personalizabil care oferă sprijin școlilor pentru a evalua nivelul la care se află în ceea ce privește învățarea în era digitală. Chiar recent discutam despre absența unor criterii de referință pentru transformarea digitală a educației.

Acest instrument oferă o perspectivă simplă privind modul în care poate fi abordată digitalizarea școlii. Primul pas în digitalizarea educației în România trebuie să fie o evaluare corectă și transparentă a situației. Din păcate, în continuare, în toate raportările, autoritățile transmit că totul este perfect. Jumătate dintre copii României nu au acces la instrumentele unei educații moderne. Trebuie să cunoaștem situația corectă pentru a merge înainte", transmite europarlamentarul PSD Victor Negrescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel