Negrescu, victorie în Parlamentul European:10% pentru Educație!

Victor Negrescu, europarlamentar PSD
Victor Negrescu, europarlamentar PSD

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu anunţă un succes major în Parlamentul European. 

 

"Succes major! Membrii Comisiilor pentru Bugete și pentru Afaceri Economice din Parlamentul European au votat astăzi, într-o ședință comună, amendamentele mele prin care se recomandă alocarea a minimum 10% pentru educație și a 2% pentru sectorul cultural și creativ în Planul European pentru Relansare și Reziliență", anunţă Victor Negrescu.

Membrii Comisiilor pentru Bugete şi pentru Afaceri Economice din Parlamentul European au votat astăzi, într-o şedinţă comună, amendamentele europarlamentarului Victor Negrescu prin care se recomandă alocarea a minimum 10% pentru educaţie şi a 2% pentru sectorul cultural şi creativ în Planul European pentru Relansare şi Rezilienţă.

"Am susţinut încă de la începutul pandemiei faptul că orice relansare economică şi socială reală trebuie să pornească de la educaţie şi de la formarea adulţilor pentru această perioadă plină de provocări. Creşterea competenţelor digitale, îmbunătăţirea nivelului de pregătire, adaptarea profesiilor la noul context, modernizarea şcolilor şi universităţilor, accesul tuturor la infrastructură şi educaţie digitală de calitate sunt doar câteva din aspectele care trebuie prioritizate în planurile naţionale de relansare şi rezilienţă. Recomandarea de a aloca minimum 10% reprezintă un pas important. Tot în această logică, industriile cele mai atinse de pandemie, printre care se numără sectorul cultural şi creativ, turismul şi HORECA, trebuie sprijinite consistent.

Nu în ultimul rând, IMM-urile trebuie să beneficieze de un sprijin activ şi adaptat nevoilor curente. Pornind de la aceste recomandări, statele membre, şi includ aici România, trebuie să îşi dezvolte planuri naţionale care să ţină cont de solicitarea instituţiilor europene. Menţionez că familia noastră politică a reuşit obţinerea, în textul acestui raport, a obligaţiei ca aceste planuri naţionale să fie rezultatul unor consultări cu partenerii sociali, mediul privat, organizaţiile neguvernamentale şi actorii locali, ceea ce din păcate nu s-a întâmplat în România unde Guvernul a redactat planul fără consultări. Mai mult, varianta iniţială prezentată în vară de liberali dar şi planul draft prezentat de Ministrul Fondurilor Europene nu corespund recomandărilor astfel solicitate de instituţiile europene" a declarat europarlamentarul Victor Negrescu, membru în Comisia pentru Bugete şi în Comisia pentru Afaceri Economice din Parlamentul European.

Către ce sectoare au mai fost îndreptaţi banii



În cadrul raportului s-a decis, de asemenea, alocarea a 20% pentru dezvoltarea sectorului digital european, 40% pentru protejarea mediului, dar şi a minimum 7% pentru sectoarele prioritare. Tot în cadrul documentului aprobat, la insistenţele familiei social democrate europene sunt prevăzute obiective esenţiale pentru finanţarea schemelor de sprijin precum Garanţia Europeană pentru Tineret şi Garanţia Europeană pentru Copii. Nu în ultimul rând, în cadrul documentului au fost prevăzute condiţiile macroeconomice şi sociale, precum şi cele privind statul de drept negociate la nivel european.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel