Victor Negrescu, despre vizita miniștrilor la Bruxelles: Sunt convins că vom găsi din partea Comisiei Europene disponibilitate pentru dialog

Eurodeputatul PSD, Victor Negrescu
Eurodeputatul PSD, Victor Negrescu

Europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu a declarat, sâmbătă, la Neptun, la o reuniune a PES activists România, referitor la vizita de săptămâna viitoare la Bruxelles a reprezentanţilor ţării noastre, că este convins că aceştia vor găsi din partea Comisiei Europene disponibilitate pentru un dialog constructiv.

Victor Negrescu a fost întrebat care vor fi rezultatele la care să ne aşteptăm după vizita de la Bruxelles a demnitarilor români.

'Eu cred că este foarte bine că avem acest dialog constructiv cu reprezentanţii Comisiei Europene. Pe o parte, colegii mei vor arăta că ţara noastră respectă cerinţele din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, că am revenit în grafic cu îndeplinirea jaloanelor, că suntem angajaţi în această direcţie.

De asemenea, vor sublinia solicitările noastre în ceea ce înseamnă flexibilizarea anumitor obiective, dat fiind noul context pe care îl traversăm şi date fiind, evident, efectele războiului din Ucraina. Sunt convins că vom găsi din partea Comisiei Europene disponibilitate pentru dialog, de asemenea contează foarte mult ceea ce vor prezenta miniştrii la reuniunea de luni, urmând ca premierul României să discute politic celelalte detalii, la finalul săptămânii viitoare', a declarat Negrescu, coordonator Naţional PES activists România.

Negrescu: Cred că alegerile electorale următoare vor fi influenţate de cât de responsabili sunt oamenii politici

Eurodeputatul social-democrat Victor Negrescu a declarat, sâmbătă, la Neptun, că alegerile electorale care vor avea loc anul viitor vor fi influenţate de cât de responsabili sunt oamenii politici. Potrivit lui Negrescu, trebuie demontate ştirile false pe care extrema dreaptă le promovează, uneori cu sprijin din zona de est a Europei.

'Eu cred că alegerile următoare vor fi influenţate de cât de responsabili sunt oamenii politici. Cei care sunt responsabili şi vor arăta că au soluţii sunt cei care vor câştiga încrederea românilor. E adevărat, discursul populist afectează pe toată lumea (...). Asta vom încerca noi să facem, să arătăm că ne asumăm decizii, că avem proiecte, că suntem capabili să facem ceea ce este necesar în fruntea ţării, şi la nivel local, şi la nivel naţional, şi la nivel european. Şi trebuie să demontăm acele ştiri false pe care extrema dreaptă le promovează, uneori cu sprijin din zona de est a Europei. Aşa că trebuie să fim foarte mult vocali, să ieşim din defensivă, să vorbim cu românii, să le răspundem la întrebările cele mai dificile pentru că doar prin onestitate putem să câştigăm încrederea lor', a afirmat Victor Negrescu la Universitatea Europeană de Vară PES activists România.

Ministrul social-democrat al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan, consideră că, pentru ca oamenii să fie motivaţi să voteze pentru alegerile europarlamentare, trebuie să li se explice ce înseamnă Europa.

'Statistic, alegerile pentru Parlamentul European au cele mai scăzute rate de prezenţă la vot. Cred că este foarte important să transmitem ce înseamnă Europa. România, cum arată astăzi, nu s-ar fi dezvoltat fără zecile de miliarde de euro care au venit din finanţări europene, fără reforme care au venit din partea Europei şi au fost implementate în ultimii ani, din 2007 încoace, şi cred foarte mult că românilor trebuie să li se spună explicit şi clar ce înseamnă Europa pentru ei. Alternativa la Uniunea Europeană nu există din punctul meu de vedere şi singura cale pentru a le explica oamenilor de ce trebuie să vină la vot o reprezintă câteva elemente clare şi explicate legate de finanţările europene, de viitorul copiilor care, din punctul meu de vedere, poate doar să fie înspre Vest, înspre Europa şi Statele Unite ale Americii', a spus Ivan, la reuniunea PES, conform Agerpres.

Guvernul va face în acest an două rectificări bugetare, prima în luna septembrie şi o a doua, spre finalul anului, în luna noiembrie, au informat surse guvernamentale. Potrivit acestora, Ministerul Dezvoltării şi cel al Transporturilor vor fi principalii beneficiari ai rectificării din luna septembrie.

Totodată, sursele citate au precizat că, în discuţiile purtate cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Lyen, la începutul săptămânii la Atena, unde a avut loc o reuniune a şefilor de stat şi de guvern din Europa de sud-est, premierul Marcel Ciolacu a punctat referitor la deficitul bugetar că România a avut o serie de cheltuieli suplimentare în contextul războiului din Ucraina şi, de asemenea, că este primul an când cheltuielile cu apărarea se ridică la 2,5% din PIB, conform angajamentelor asumate în cadrul NATO.

Discuţiile privind încadrarea în ţinta de deficit bugetar ar urma să continue la Bruxelles, cel mai probabil pe 1 septembrie, în contextul unei vizite oficiale pe care prim-ministrul Marcel Ciolacu o va efectua pentru a purta discuţii cu înalţi oficiali europeni, au menţionat surselor citate.

Anterior datei de 1 septembrie, vor merge în vizite de lucru la Bruxelles miniştrii Muncii, Finanţelor şi cel al Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Pe 28 august va merge la Bruxelles ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, pentru a discuta cu oficialii CE pe tema proiectului privind pensiile speciale, dar şi privind reforma în ansamblu a sistemului de pensii, pe 29 august - ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, pentru discuţii pe tema proiectelor de ordonanţă de urgenţă privind reforma administrativă şi măsurile fiscale şi pe 30 august ministrul Proiectelor Europene - Adrian Câciu, pentru renegocierea PNRR pe temele anunţate, printre care şi cea privind capitolul REPower EU, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel