Luni, Mircea Negulescu s-a prezentat în fața magistraţilor de la Înalta Curte.
Conform România TV, Negulescu este audiat, luni, 29 ianuarie, ca martor într-un dosar al fostului deputat Sebastian Ghiţă.
UPDATE: Mircea Negulescu a fost chemat în instanţă pentru a da lămuriri în legătură cu o declaraţie dată anterior la proces de Cristian Manea, şeful Poliţiei Municipiului Ploieşti. Negulescu a relatat că, pe vremea când era procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, a venit un avocat să îl întrebe dacă firma Coni, deţinută de Nicolae Onea, era vizată de un dosar penal. Negulescu i-a spus avocatului că nu poate să-i dea acea informaţie pentru că urmărirea penală este confidenţială, după care a aflat dintr-o interceptare că Nicolae Onea l-ar fi întrebat pe Cristian Manea despre acel dosar.
'Îmi aduc aminte că m-am deplasat cu un ofiţer de poliţie la biroul lui Cristian Manea şi i-am solicitat acestuia să se întâlnească cu Onea şi, dacă poate, să şi înregistreze acea întâlnire. I-am spus lui Manea să aleagă de care parte este, deoarece ştiam că se află într-o veche relaţie de prietenie cu Onea. A fost de acord să monitorizeze în mediul ambiental întâlnirea, însă nu s-a mai realizat acest lucru. Nu ştiu ce s-a întâmplat, dacă din rea-credinţă sau din greşeală nu a dat drumul la aparatul de înregistrat. Nu mai ştiu dacă i-am dat eu lui Manea tehnica de înregistrare sau o avea el, că era şeful Poliţiei. Cert este că nu a ieşit nimic înregistrat. Ulterior, am discutat cu Manea, iar acesta mi-a spus că Onea avea informaţii că la nivelul unui parchet exista o lucrare care privea firma Coni, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală', a spus Negulescu, potrivit Agerpres.
Răspunzând unei întrebări, Negulescu a precizat că nu îşi mai aduce aminte dacă i-a solicitat lui Ştefan Crivăţ, fostul şef al Poliţiei Rutiere Prahova, să facă un denunţ împotriva lui Sebastian Ghiţă. Cum declaraţia din sala de judecată a lui Negulescu avea numeroase neclarităţi, preşedintele completului, Maricela Cobzariu, i-a atras atenţia că ar trebui să dea dovadă de mai multă 'seriozitate' şi că are o 'memorie selectivă'.
La acest termen al procesului a fost audiat ca martor Ştefan Mareş, fost administrator special la compania Tehnologica Radion, deţinută de Theodor Berna. 'Nu îmi menţin declaraţia dată la DNA. Apreciez că declaraţia dată la urmărire penală am dat-o sub influenţa a ceea ce Theodor Berna îmi spunea de circa un an de zile. Dacă vreţi, aş putea să sintetizez într-o formulă scurtă: am fost speculat sentimental', a spus Ştefan Mareş. El a relatat că era prieten cu Theodor Berna şi a acceptat în anul 2015 să fie numit în funcţia de administrator special la Tehnologica Radion, după ce Berna a fost arestat preventiv.
'De fiecare dată, Berna îmi spunea că tot ce i se întâmplă este din cauza lui Ghiţă. (...) Berna mi-a zis că este obligat să semneze un contract de 500.000 de euro cu o firmă a lui Ghiţă, pentru că, în caz contrar, Tehnologica Radion va fi mediatizată negativ, lucru care i-ar fi adus un prejudiciu de imagine. (...) Am dat crezare celor povestite de Berna. În acea perioadă, am văzut pe internet tot felul de informaţii despre Ghiţă şi Berna, care mi-au creat imaginea că cele spuse de Berna erau adevărate. Theodor Berna mi-a cerut să dau o declaraţie la DNA, iar după mărturia mea relaţiile cu el s-au răcit şi am fost schimbat din funcţia de administrator. Dacă Berna era şantajat de Ghiţă, de ce a mai mers în Prahova să facă afaceri, după ce a acceptat să plătească cei 500.000 euro? Ce s-a întâmplat la Tehnologica Radion nu i se datorează lui Sebastian Ghiţă', a spus martorul.
Termen nou
Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 26 februarie, când va fi audiat ca martor şi fostul premier Victor Ponta.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu