Nehammer, atenționat de Siegfried Mureșan: Asta se va întâmpla dacă nu reușim să găsim o cale pentru aderarea deplină la Schengen

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a spus cum ar putea să intre România în Spațiul Schengen și cu frontierele terestre.

Siegfried Mureșan, europarlamentar liberal, a fost invitat, miercuri seară, la emisiunea România Politică de la Prima News, unde a spus ce ar trebui să se întâmple astfel încât România să intre în Spațiul Schengen și cu frontierele terestre.

„Sincer, cea mai bună cale pentru România, care deja îndeplineşte toate criteriile pentru aderarea la Spaţiul Schengen, este ca Karl Nehammer să piardă următoarele alegeri din Austria. Vă spun sincer, cred că o spun public în spaţiul public din România, dar aceasta este calea pentru noi cea mai bună“, a spus europarlamentarul liberal.

Siegfried Mureșan a evidențiat faptul că la Congresul Partidului Popular European de la București, PNL a avut un obiectiv şi şi-a propus ca în programul electoral al PPE să fie inclus angajamentul PPE să susţină aderarea totală a României și Bulgariei la Spațiul Schengen.

„Acest lucru este foarte important pentru că acesta este, practic, programul de guvernare al UE pe următorii cinci ani şi noi am vrut să avem acest angajament asumat de viitoarea preşedintă a Comisiei europene, astfel încât imediat după alegeri să fim ajutaţi şi cu această ultimă etapă. Noi am solicitat, PNL, în exact formula în care preşedintele Klaus Iohannis a solicitat în plenul PE, la începutul lunii februarie. Noi am convins toată lumea, delegaţia austriacă a intenţionat iniţial să voteze împotriva acestui program electoral, după care, în ziua votului, ne-au anunţat că nu vor mai vota împotrivă şi că în principiu se vor abţine“, a mai precizat europarlamentarul.

Potrivit lui Siegfried Mureșan, negocierile dintre țara noastră și Austria vor fi reluate după ce România va intra cu spațiul aerian și maritim în Schengen, la finalul acestei luni, iar dacă Viena refuză în continuarea să dea o soluție favorabilă Bucureștiului, nu rămâne decât ca „Nehammer să piardă alegerile din octombrie-noiembrie”.

„Sunt convins că această primă etapă va oferi toate argumentele pentru ca partea austriacă să înţeleagă că nu din România merg în Austria persoanele care cer azil. În plus, atunci se va vedea că aderarea României cu aeroporturile face spaţiul Schengen mai sigur, nu mai nesigur. Vom relua negocierile, vom încerca să găsim prima fereastră de oportunitate, aşa cum am găsit-o şi în decembrie. Dacă nu o găsim cu acest guvern, aşteptăm ca Nehammer să piardă alegerile din Austria din octombrie-noiembrie şi vom relua negocierile”, a mai mai spus europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel