Nehammer la București. Chirieac: Ce a făcut, de fapt, delegația Austriei când s-a votat manifestul pentru aderarea României la Schengen

Presidency.ro
Presidency.ro

Analistul politic Bogdan Chirieac a explicat care sunt mizele Congresului Partidului Popular European și ce a făcut, de fapt, Austria cu manifestul pentru aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen.

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat, miercuri, la Antena 3 CNN, la emisiunea moderată de Berta Popescu, ce se negociază în aceste zile la București, la Congresul partidului Popular European, având în vedere că astăzi a ajuns și cancelarul Austriei, Karl Nehammer.

„În primul rând se negociază funcții. Viitorul României este clar și, de asemenea, când se va risipi influența Moscovei asupra Vienei vom intra și în Schengen cu frontierele terestre. Totul depinde acum de liderii de la București. România este foarte atractivă datorită poziției sale geografice. Vor să vină investitori, dar din păcate nu trec de administrație și de sistemul de justiție profund bolnav.

Domnul Iohannis nu discută despre Schengen, ci se discută funcțiile viitoare de la Bruxelles“, a spus Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI        -        Nehammer a venit cu avionul în România, în timp ce transportatorii stau la cozi în vamă. Un șofer i-a transmis fără ocolișuri ce are pe suflet

Tudor Polak, deputat PNL, prezent în emisiune, a adus în discuție manifestul adoptat în cadrul Congresului PPE, ieri, în care „toate partidele membre, inclusiv delegația Austriei, au votat - pentru susținerea aderării României și Bulgariei la Spațiul Schengen - în unanimitate“.

Bogdan Chirieac a intervenit: „Domn'le, să spunem că delegația Austriei a ieșit din sală, cum a făcut Ungaria când a fost vorba de ajutorul pentru Ucraina. E un consens, dar a ieșit din sală, nu a votat“.

„Este important că acel paragraf a reușit să fie impus și Partidul Popular European își menține susținerea pentru aderarea României și Bulgariei în Spațiul Schengen cu frontierele terestre“, a completat Tudor Polak.

„Nimeni nu contestă meritul PNL, dar e bine să precizăm poziția reală a Austriei. Manifestul ăla conține foarte multe lucruri, inclusiv chestiunea cu Schengen. Nu puteau să voteze împotrivă pentru aderarea noastră la Schengen și să aprobe restul manifestului. Se votează o singură dată. Au ieșit din sală“, a punctat Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI         -        Mesajul surpriză cu care România îl așteaptă pe Nehammer. Ce se află pe traseul pe care cancelarul Austriei se va deplasa / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel