Nehammer, la București, la congresul PPE. Chirieac a vorbit despre cea mai așteptată decizie pentru România

Foto: Presidency
Foto: Presidency

Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut o analiză a prezenței cancelarului austriac Nehammer la București, cu ocazia congresului Partidului Popular European.

Karl Nehammer, cancelarul Austriei, va fi prezent, miercuri și joi, la congresul Partidului Popular European de la București. Președintele PNL Nicolae Ciucă a transmis că în declarația finală a congresului va fi cuprinsă și o cerință expresă pentru aderarea României la Spațiul Schengen, iar PPE va aduce „toate argumentele necesare să schimbe decizia” Austriei.

Bogdan Chirieac, analist politic, a intervenit telefonic la postul de televiziune Antena 3 CNN, miercuri dimineață, unde a arătat cine se află, de fapt, în spatele unei decizii favorabile din partea Austriei.

„S-ar putea ca în toamnă, sub președinția Ungariei, România să aibă o șansă, mai ales că oficialii de la București și Budapesta s-au angajat să încerce acest lucru“, a spus Chirieac.

„Sigur că dacă se va da această declarație comună la congresul PPE poate să ajute, dar nu în mod determinant“, a adăugat analistul politic. El a sugerat că decizia privitoare la aderarea României la Spațiul Schengen nu ar fi luată la Viena.

„Mă tot gândesc la faptul că Moscova și Vladimir Putin au ultimul cuvânt (n.r. în problema aderării României la Schengen)“, a spus Bogdan Chirieac.

„Cred că din programul PPE pentru alegerile europarlamentare din acest an ar trebuie eliminate derapajele care au făcut mult rău Europei. Mă refer la unele prevederi din Green Deal - care sigur că este important - dar unele lucruri trebuie făcute și cu gândul la puterea de adaptare a oamenilor. Sunt diferențe între est și vest de care trebuie să ții seama“, a spus Bogdan Chirieac despre strategia pe care PPE ar trebui să o aibă în campania pentru alegerile europarlamentare.

De asemenea, analistul politic a fost întrebat și despre discuțiile pe care cancelarul Austriei le va avea cu președintele Klaus Iohannis. Acesta și-a exprimat convingerea că cei doi vor discuta „în limba germană“.

„Este momentul ca președintele Iohannis să se afirme. Sunt convins că dacă domnul președinte acorda mai multă atenție - încă de acum 2 ani - exista o șansă pentru România să adere cu totul, dacă se dezvolta o relație între cei doi. Sperăm ca această relație să înceapă să se dezvolte acum“, a conchis analistul politic Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel