Nouă lovitură pentru Nehammer. În Croația se cere trimiterea armatei la graniță pentru a opri migranții / Legăturile cu Putin și războiul hibrid

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Un proeminent jurnalist croat cere ca țara să mobilizeze armata la graniță, pentru a opri criza migranților.

Cercetătorul croat Ivica Sola susține că, în Croația, criza migrației devine o reminiscență a războiului hibrid cu care a trebuit să se confrunte Polonia la granița cu Belarus, scrie colaboratorul polonez Goran Andrijanić în RMX.

După ce ministrul de interne al Croației a avertizat că a existat un aflux de 170.000 de migranți, în timpul unei conferințe de presă recente, un proeminent cercetător croat cere țării să mobilizeze armata la graniță.

În articolul intitulat „Domnilor, vă rugăm să trimiteți trupe la graniță”, Ivica Sola scrie că ministrul de interne al țării, Davor Bozinović, ar trebui să trimită soldați croați la granițele cu Bosnia și Herțegovina și Serbia.

La scurt timp după conferința de presă a ministrului de Interne, a avut loc un incident în care aproximativ 100 de migranți ilegali au intrat într-un tren de pe linia Zagreb-Split.

CITEȘTE ȘI        -        Rareș Bogdan vs. Nehammer / „Asta vom face dacă omul nu înțelege prin bun simț că România trebuie primită în Schengen“

Articolul lui Sola începe cu o reamintire a faptului că există deja câteva zeci de mii de migranți din India și Nepal care lucrează legal în Croația. El a scris că recunoaște că migrația pentru muncă este inevitabilă în situația demografică a Croației, dar migrația ilegală este o amenințare la adresa securității și nu o problemă a drepturilor omului. El a numit-o o invazie a bărbaților tineri, în floarea vieții, iar țara știe puțin despre ei, de multe ori nici măcar nu le cunoaște numele real sau țara de origine. De asemenea, avertizează că printre ei ar putea fi luptători jihadiști.

Cercetătorul susține că a privi migrația doar printr-o lentilă umanitară, mai degrabă decât una de securitate, este riscant și se datorează celor care doresc să urmărească conceptul de deplasare globală a populației cunoscut sub numele de Marea Înlocuire.

Țările occidentale sunt din ce în ce mai sub presiune din cauza migrației ilegale. În Franța și în alte părți, se dovedește costisitoare din cauza beneficiilor sociale în creștere, precum și a creșterii ratei criminalității pe care a adus-o cu sine.

CITEȘTE ȘI        -        Europarlamentarul bulgar Andrey Novakov îi dă termen lui Nehammer pentru acceptarea României și Bulgariei în Schengen

El dă, de asemenea, exemplul Danemarcei, unde guvernul socialist a urmat o strategie de stopare a migrației ilegale. Acest lucru poate face ca țări precum Croația să devină o destinație pentru migranții ilegali atunci când țările occidentale își închid granițele în ciuda Schengen.

Sola mai notează că președintele rus Vladimir Putin, care este în spatele loviturilor de stat din Africa, folosește și migrația ca armă în războiul hibrid pentru a destabiliza UE. Este exact ceea ce s-a întâmplat la granița dintre Polonia și Belarus, mai spune acesta.

„De aceea trebuie să ne apărăm pentru că nimeni altcineva nu o va face pentru noi. Domnule ministru Bozinović, trimiteți trupele la granițele noastre!” conchide Ivica Sola.

La Congresul JAI din 8 decembrie 2022, Austria s-a opus aderării României și Bulgariei la Spațiul Schengen, însă nu a avut o problemă cu aderarea Croației. Principaul motiv pentru care Austria a spus că a respins intrarea celor douăs tat est-europene în Spațiul Schengen a fost acela al migrației.

CITEȘTE ȘI        -        EXCLUSIV  Austria poate fi dată afară din Schengen. Tomac, informații mai puțin cunoscute / „Legislația Schengen permite acest lucru“ / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel