Nehammer se laudă că „firmele austriece sunt puternic implicate în România și creează locuri de muncă“ / „Spațiul Schengen nu poate fi extins“

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a transmis un mesaj, după discuția avută cu președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Într-un mesaj postat pe X, cancelarul Karl Nehammer a scris despre participarea la Congresul Partidului Popular European de la București și despre discuția avută cu președintele Iohannis.

„Ne pregătim împreună pentru alegerile importante pentru Parlamentul European din iunie. De asemenea, o conversație cu Președintele României, Klaus Iohannis, este în pogram“, a scris Karl Nehammer pe X.

Din păcate pentru țara noastră, Nehammer a reafirmat mesajul negativ pentru extinderea Spațiului Schengen, considerând că în prezent acesta „nu funționează“.

„România este un partener important al Austriei. Companiile noastre sunt puternic implicate în România și creează multe mii de locuri de muncă acolo. Mulți cetățeni români lucrează în profesii de asistent medical în Austria și sprijină persoanele care au nevoie de îngrijire.

În același timp, am vorbit foarte deschis și despre obiecțiile austriece față de extinderea rapidă a spațiului Schengen. Poziția Austriei rămâne clară și neschimbată: sistemul Schengen nu funcționează în prezent, prin urmare nu poate fi extins.“, a mai scris Nehammer.

CITEȘTE ȘI        -        Nehammer, caz clinic. Explicație pentru ascensiunea extremiștilor în Europa

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel