Nehammer și Rutte, front comun în blocarea extinderii Schengen: Suntem uniţi în obiecţia noastră

Țările de Jos și Austria vor să ceară împreună soluții în lupta contra migrației ilegale la summitul special al UE. Premierul olandez Mark Rutte a declarat joi, în timpul unei vizite la cancelarul Karl Nehammer, că a observat „ formarea unui consens” în UE. Nehammer a reiterat cererea de sprijin financiar al UE pentru Bulgaria și Grecia pentru protecția frontierelor externe a UE.

Cancelarul Nehammer şi premierul Rutte au evidențiat legăturile strânse dintre Austria şi Olanda. "Suntem uniţi în obiecţia noastră faţă de extinderea Schengen în acest moment", a anunţat cancelarul austriac, conform „Kronen Zeitung”.

Ţările de Jos şi Austria vor să ceară împreună soluţii în lupta contra migraţiei ilegale în cadrul summitului extraordinar al UE programat la începutul lunii viitoare. Karl Nehammer a declarat că este important faptul că are loc această reuniune la vârf. "S-a aşteptat mult prea mult timp până să se întâmple asta", a menţionat Nehammer.

Premierul olandez Mark Rutte a declarat joi, în timpul vizitei sale la cancelarul Karl Nehammer, că a văzut "un consens în formare" în UE, dar crede că va fi nevoie de mai multe summituri ale UE pentru a rezolva aceste probleme.

Când s-a convenit asupra acordului UE-Turcia, cu privire la refugiaţi în 2016, a fost mai uşor, a declarat premierul olandez. Acum, a spus el, Uniunea Europeană are o multitudine de probleme, inclusiv Schengen, Frontex, sistemul Dublin şi repatrierile. "Trebuie să ne întoarcem la regulile de la Dublin", a solicitat Rutte. În caz contrar, "Schengen nu va supravieţui", a transmis premierul olandez.

La rândul său, Nehammer a reiterat cererea de sprijin financiar din partea UE pentru Bulgaria şi Grecia pentru protecţia frontierelor externe ale UE. Nehammer a spus că Austria, ca şi Olanda, a avut aceleaşi probleme cu transferul refugiaţilor.

Amintim faptul că Austria şi Olanda s-au opus în decembrie aderării Bulgariei la Schengen, în timp ce în cazul României, numai Austria a obiectat, însă cele două ţări sunt tratate la pachet.

Dorința lui Nehammer, respinsă de Comisarul european pentru afaceri interne: Dacă dăm bani pentru ziduri şi garduri, nu mai rămân bani disponibili pentru alte lucruri

'În bugetul Uniunii Europene nu sunt prevăzute fonduri pentru aşa ceva. Prin urmare, dacă dăm bani pentru ziduri şi garduri, nu mai rămân bani disponibili pentru alte lucruri', a spus Ylva Johansson înaintea unei reuniuni informale a miniştrilor de interne din statele UE la Stockholm.

Ministrul de interne austriac Gerhard Karner (ÖVP) a reiterat solicitarea. Potrivit lui Karner, tema este 'intens discutată', dar în cele din urmă există 'mişcare în această chestiune'.

Multe ţări ar avea nevoie de ajutor la graniţele externe, a subliniat ministrul, cu referire la recenta sa inspecţie la frontiera bulgaro-turcă.

'Cred că multe ţări ar avea interesul ca această protecţie a frontierelor externe să fie făcută mai robustă', a afirmat el. Pentru aceasta ar fi nevoie de susţinere din partea Comisiei Europene 'în diferite aspecte' precum echipament tehnic, dar şi 'în ce priveşte gardurile', a adăugat ministrul austriac. Vezi știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel