Nehammer, ţinta criticilor în Austria. I-a trimis pe copii să mânânce fast-food şi îi critică pe austrieci că nu muncesc mai mult

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Karl Nehammer, cancelarul Austriei, s-a arătat revoltat în faţa colegilor de partid într-o discuţie despre sărăcia din ţară, dar şi despre acordurile pentru creşterea salariilor. 

Într-un clip video postat de cei de la Kurier, Nehammer poate fi văzut într-o discuţie cu colegii de partid, care ar fi avut loc la final de iulie după un eveniment al OVP. 

Unele dintre afirmaţiile cancelarului austriac au stârnit revoltă în mediul online şi l-au făcut pe Nehammer să fie cel mai căutat cuvânt pe Twitter în Austria. Şeful OVP a confirmat, chiar, că videoclipul este real. 

Concret, în clip Nehammer spune că a avut o discuţie cu "prietenii din aripa stângă" care l-au acuzat că a crescut nivelul de sărăcie în Austria. 

"Atunci de ce nu creşte nivelul muncii part-time? Nu creşte nici măcar în rândul femeilor care nu au responsabilităţi de îngrijire a altora", a răspuns Nehammer. 

"Dacă eu nu am bani, muncesc mai mult. Pentru că astfel trebuie să am mai mulţi bani. Dar asta nu se întâmplă. Rata angajaţilor part-time e neschimbată. Munca part-time a fost introdusă când nu aveam locuri de muncă suficiente. Dar acum populaţia îmbătrâneşte şi sistemele noastre nu sunt pregătite pentru schimbarea asta demografică", mai spune cancelarul. 

I-a trimis pe copii să mănânce la McDonalds 

Declaraţiile cancelarului austriac cu privire la sărăcia în rândul copiilor sunt, însă, cele mai dezbătute în spaţiul public. Acesta a fost deranjat că "Nu sunt valuri de indignare pentru că minorii nu primesc o masă caldă. Ce fac părinţii? Ce înseamnă asta, un copil nu primeşte o masă caldă în Austria? Ştiţi care e cea mai ieftină masă caldă din Austria? Nu e sănătoasă, dar e ieftină. Un hamburger la McDonalds. 1,4 euro. Dacă mai cumperi şi cartofi prăjiţi, 3,5 euro. Şi acum cineva spune la modul serios că trăim într-o ţară în care părinţii nu îşi pot permite această mâncare pentru copiii lor?"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel