Neînțelegeri în coaliție pe măsurile fiscale. Ciucă spune că nu se pune problema ca Ciolacu să-și dea demisia

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Nicolae Ciucă a făcut mai multe declarații legate de lipsa de consens din coaliție privind măsurile fiscale și posibilitatea ca Marcel Ciolacu să-și dea demisia din funcția de premier, așa cum a amenințat.

"Apreciez încă o dată că dialogul şi consultările, atât cu mediul de afaceri, cât şi cu societatea civilă, pe măsurile pe care Guvernul urmează să le ia sunt foarte binevenite şi, chiar dacă mai zăbovim oleacă în timp, este important să avem aceste discuţii. Inclusiv la nivel politic! Pentru că, pe baza acestor discuţii şi informaţii pe care le primim de la cei cu care discutăm, putem să consolidăm o decizie mai bună", a spus Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă a discutat Marcel Ciolacu cu mandatul pe masă, acesta a punctat: "Nu se pune problema".

"Nu s-a pus niciodată problema că PNL să nu îşi asume aceste măsuri. Şi, în momentul de faţă, dincolo de principiile pe care noi le-am discutat şi le-am prezentat de fiecare dată, nu s-a schimbat absolut nimic, decât detaliile tehnice pe care le primim de la interlocutori, care se aşază fiecare acolo în pătrățica sa, încât să avem o decizie foarte bună", a mai spus liderul PNL.

"Am convenit să facem în aşa fel încât să nu creştem taxele"

"Am discutat şi cu premierul şi noi în interiorul partidului şi am convenit  să facem în aşa fel încât să nu creştem taxele. Nu dorim şi nu se va întâmpla ca prin măsurile pe care le vom lua să existe creştere de impozit, de TVA sau scăderea veniturilor cetăţenilor", a punctat acesta.

În ceea ce priveşte taxa de lux pe imobile, majorarea impozitelor pe dividende și impozitarea IMM-urilor, măsuri pe care PSD insistă, Nicolae Ciucă a mai spus: "Este nevoie de o soluţie tehnică şi, în momentul în care vom avea toate detaliile despre fiecare sector în parte, sunt convins că specialiştii vor veni şi vor explica şi noi vom decide măsura respectivă în baza acestor date."

"Am apărat şi vom apăra toate profesiile liberale şi mediul de afaceri a văzut foarte clar că, prin deschiderea la dialog şi prin modul în care ne-am poziţionat şi vom continua să ne poziţionăm... şi aici nu e doar abordarea PNL. Cu toţii ştim că o economie funcţionează pe un mediu de afaceri dezvoltat, consolidat care trebuie să aibă o predictibilitate în tot ceea ce înseamnă plan de afaceri şi măsuri fiscale, motiv pentru care este cât se poate de simplu pentru unul ca mine care nu estet un specialist în domeniu să înţeleagă că nu este deloc oportun şi astfel de soluţii nu aduc niciun beneficiu, intervenind brutal", a mai spus fostul premier.

"Eu îmi pun mandatul pe masă și mergem la alegeri"

Aseară, premierul Marcel Ciolacu susţinea că, dacă liberalii nu vor accepta pachetul de măsuri fiscale, va demisiona.

"Dacă liberalii nu înțeleg situația și ce e în joc, eu îmi pun mandatul pe masă și mergem la alegeri. Am și eu răbdarea mea. Jocul e peste capul lui Ciolacu și al lui Ciucă, ce se joacă în acest moment regional. Eu nu pot să mă duc acasă şi să mă uit în oglindă că nu am luat măsurile, iar România a intrat într-o instabilitate și a pierdut cel mai important tren al ei, fiindcă nu sunt ipocrit. E posibil să pierd voturi, îmi asum, voi explica și în partid", a declarat premierul la Aleph News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel