Neptun Deep, proiectul strategic al României. Ciolacu: Va contribui la securitatea energetică

Neptun Deep, proiectul strategic al României. FOTO: Facebook @Guvernul României
Neptun Deep, proiectul strategic al României. FOTO: Facebook @Guvernul României

Neptun Deep este proiectul strategic pentru independența energetică a României.

Premierul României Marcel Ciolacu, susține că proiectul Neptun Deep, care presupune extracția de gaze din Marea Neagră, este unul strategic, mai mult, că România va deveni cel mai mare producător de gaze naturale din Uniunea Europeană.

”Acest proiect strategic pentru România va contribui la #securitatea energetică țării. România va deveni astfel cel mai mare producător de gaze naturale din Uniunea Europeană”, a precizat Marcel Ciolacu, într-o postare făcută pe pagina de Facebook a Guvernului României.

Planul de dezvoltare a zăcămintelor Domino şi Pelican Sud din perimetrul Neptun Deep a fost confirmat de Agenția Națională pentru Resurse Minerale, se mai arată în postarea Guvernului.

Astfel, potrivit postării, OMV Petrom şi Romgaz vor investi până la 4 miliarde de euro în această etapă de dezvoltare a proiectului, care va genera o producţie de circa 100 miliarde de metri cubi de gaze naturale.

Primele cantităţi de gaze din Marea Neagră ar urma să fie extrase în anul 2027. 

De asemenea, pe contul său, Marcel Ciolacu afirmă că proiectul Neptun Deep este ”încă un pas spre ”independența energetică a României”, dar și că ”cel mai mare proiect de gaze naturale din zona românească a Mării negre intră în faza de dezvoltare”.

Citește și: OMV Petrom a semnat cu Saipem contractul principal,de 1,6 miliarde de euro,pentru dezvoltarea infrastructurii Neptun Deep

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel