EXCLUSIV  Nesiguranța partenerilor în cuplu. Radu Leca și Ramona Dumitru spun care sunt adevăratele motive care duc la astfel de situație / video

Sursă foto: Freepik
Sursă foto: Freepik

Radu Leca și Ramona Dumitru au vorbit în emisiunea „Ultrapsihologie”, de la DC News, despre nesiguranța partenerilor în cuplu.

Psihologul Radu Leca a spus care sunt motivele care duc la nesiguranţă în relaţie. 

Lipsa de empatie din partea partenerului

„Practic tu faci parte dintr-un cuplu, doar că partenerul nu vorbește cu tine, nu te simte, nu simte nimic în legătură cu tine, ești inutil”, a spus Radu Leca.

„Și atunci cum s-a format acest cuplu, care este sensul lui?”, a întrebat Ramona Dumitru.

„S-a acoperit singurătatea, ăsta a fost singurul meu gând sau cei doi sunt împreună de nevoie. I-a unit ceva, un copil, un business”, a precizat Radu Leca.

„Eu am întâlnit astfel de cupluri, unde, exact cum ai zis tu, părinții stau împreună pentru copil și practic în apartament sau în casă sunt prieteni sau nici măcar atât, e mult spus. Sunt vecini de apartament. Nu mai au legătură, nu mai au scopuri comune”, a completat Ramona Dumitru.

„Lipsa de empatie este pe nesiguranță. Partenerul este nesigur pentru că nu primește empatie din partea ta, nu știi ceea ce simte partenerul în legătură cu tine, nu ești în raza lui de interes. Nu îl interesează, de știut, știe, dar nu își dorește să fie interesat de partener, pentru că are alte lucruri la care să se raporteze, nu la partener”, a declarat Radu Leca.

„De cele mai multe ori în acest caz apar și relațiile în paralel”, a atras atenția Ramona Dumitru.

„Da, relațiile în paralel reprezintă o vindecare de tip plasture. Adică acasă nu îți merge bine deloc. Ca făptaș, cel care creează fapta, nu îți merge bine fiindcă ești dezinteresat și ai relații în paralel de care ești interesat și în care te simți validat. Ca victimă nu îți merge bine din cauza că nu mai știi cui aparții. 

Victima poate crea o relație extraordinară cu un om pe care îl cunoaște, îl înțelege, lângă care se autovalidează și crește. Asta poate să facă și o face de mult ori foarte bine”, a spus Radu Leca.

Teama de respingere

„Cu teama de respingere venim în cuplu. Venim cu ea la pachet din celelalte relații. Intrăm în cuplu cu această teamă de respingere și poate această teamă este cauza despărțirii”, a precizat Ramona Dumitru.

Schimbările sau incertitudinile

„Schimbările sau incertitudinile îți produc nesiguranță mare.

Mi-am dat seama că mulți oameni nu-și depășesc această nevoie de a se îmbunătăți prin ceea ce văd, măcar la alții să se uite. Vede că vecinul a schimbat ceva anume, cum ar fi mașina sau casa și zice să schimbe și el, dar nu schimbă nimic. Vede că se îngrașă și se întreabă dacă poate să slăbească, dar după zice că e bine așa. Schimbarea produce frică mare”, a adăugat Radu Leca în cadrul emisiunii „Ultrapsihologie”.

Vezi emisiunea integrală în materialul video de mai jos:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel