Nestle a anunţat joi că a început să vândă cafea sub brandul Starbucks în China, încercând să-şi majoreze cota de piaţă într-o ţară în care consumul de cafea este scăzut comparativ cu standardele globale, transmite Reuters.
Nestle, cel mai mare grup alimentar din lume, a plătit anul trecut 7,15 miliarde de dolari în numerar pentru o licenţă globală nelimitată, care-i va permite să vândă şi să distribuie cafeaua şi ceaiurile Starbucks în afara cafenelelor. În februarie, produsele sub brandul Starbucks au început să fie vândute în Europa, Asia şi America Latină.
Iniţial Nestle va vinde 21 de produse Starbucks pe platforme online, cum ar fi Tmall (deţinută de Alibaba) şi JD.com, precum şi în birouri şi în hoteluri din oraşele importante.
"Credem că piaţa chineză este cea mai excitantă în general, dar în special pentru cafea deoarece consumul pe cap de locuitor este destul de scăzut comparativ cu nivelul din Asia", a afirmat Rashid Aleem Qureshi, şeful subsidiarei Nestle din China.
Decizia vine după ce în primul semestru din 2019 vânzările au încetinit în China - a doua mare piaţă a Nestle.
În statul asiatic, consumul pe cap de locuitor este de aproximativ şase ceşti pe an, faţă de 400 în Japonia şi 300 în Coreea de Sud, a informat Nestle.
Această alianţă globală va aduce experienţa Starbucks în milioane de locuinţe din întreaga lume prin intermediul Nestle, a afirmat şeful Starbucks, Kevin Johnson.
Cafeaua este populară în rândul generaţiei millennials, care a crescut cu Starbucks şi este dispusă să plătească pentru produsele companiei.
Recent, Starbucks Corp, cel mai mare lanţ de cafenele din lume, a anunţat că vrea să-şi tripleze veniturile şi să-şi dubleze numărul de unităţi în China. Până la sfârşitul lui 2022, Starbucks vrea să ajungă la 6.000 de cafenele, faţă de aproximativ 3.300 de unităţi în 141 de oraşe din China, în prezent.
Starbucks domină piaţa cafelei din China, deşi se confruntă cu o concurenţă în creştere din partea rivalilor mai mici, similară valului de buticuri unde se vinde cafea şi de cafenele mai ieftine care au apărut în Statele Unite.
În 2017, compania a lansat pe piaţa chineză prima cafenea de tipul "Reserve Roastery", în care clienţii au ocazia să urmărească procesul, de la prăjirea boabelor până la turnarea cafelei în ceşti. De asemenea, pot fi gustate numeroase sortimente de cafea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News