Netanyahu a jurat că va transforma Gaza în moloz / Avertisment pentru locuitorii din provincia controlată de Hamas

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Benjamin Netanyahu, primul-ministru al Israelului, a avertizat oamenii din Gaza să plece.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a avertizat oamenii care locuiesc în Gaza să plece, jurând că va transforma părți din teritoriu „în moloz” pentru a se răzbuna pentru o „zi neagră”, scrie Sky News.

„Toate locurile în care se desfășoară Hamas, se ascunde și operează, le vom transforma în moloz.

Le spun locuitorilor din Gaza: Plecați acum pentru că vom opera cu forță peste tot.”, a scris Netanyahu.

Benjamin Netanyahu a declarat anterior că Israelul este în război cu militanții palestinieni din Hamas, care guvernează Gaza, după ce luptătorii lor au lansat un atac surpriză sâmbătă dimineață.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Dr. Berkovits, apropiat al premierului Netanyahu, dezvăluiri despre cum ajung în Gaza miile de rachete lansate împotriva Israelului

Aproximativ 350 de israelieni au fost uciși, potrivit presei israeliene, în cel mai mortal atac asupra țării din ultimele decenii, în timp ce Ministerul Sănătății a declarat că cel puțin 1.590 de persoane au fost rănite.

Un cetățean britanic, Jake Marlowe, în vârstă de 26 de ani, este „dispărut lângă Gaza”, după ce luptătorii Hamas au vizat un festival de muzică din sudul Israelului, a declarat ambasada țării din Marea Britanie pentru Sky News.

Externe, Commonwealth și Dezvoltare este în contact cu și asistă familiile mai multor persoane din Israel și Teritoriile Palestiniene Ocupate. Un oficial militar israelian a declarat că „sute” de militanți Hamas au fost uciși și zeci au fost capturați.

Între timp, ministerul palestinian al Sănătății a declarat duminică dimineață că cel puțin 313 de persoane au murit, inclusiv 20 de copii, și aproape 2.000 de oameni au fost răniți în atacurile aeriene de represalii ale Israelului asupra Gaza. 7 persoane, inclusiv un copil, au fost ucise de focul armatei israeliene.

Gruparea militantă Hezbollah din Liban - una dintre primele care a sprijinit deschis incursiunea Hamas - a lovit poziții israeliene într-o zonă în dispută de-a lungul graniței cu Înălțimile Golan din Siria, iar Israelul a răspuns cu lovituri cu drone asupra țintelor Hezbollah.

CITEȘTE ȘI        -        România sare în ajutorul Israelului. Țara noastră s-a oferit să acorde sprijin medical victimelor războiului declanșat ieri de Hamas

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel