Netanyahu afirmă că Israelul nu va accepta "dictatele internaționale", după ce Biden îl îndeamnă să vină cu un plan "credibil" pentru protejarea civililor

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

La câteva ore după ce a vorbit la telefon cu Joe Biden, Benjamin Netanyahu a declarat că țara sa nu va accepta "dictatele internaționale" privind rezolvarea războiului.

Într-o convorbire telefonică, Joe Biden l-a avertizat pe Benjamin Netanyahu să nu avanseze cu o operațiune militară în Rafah fără un "plan credibil și executabil" pentru protejarea civililor.

Israelul a declarat că va lansa o ofensivă terestră asupra orașului din sudul Fâșiei Gaza, dar a fost supus unor presiuni tot mai mari la nivel internațional pentru a se asigura că civilii sunt protejați.

Un raport al Casei Albe privind convorbirea a precizat că cei doi lideri au discutat despre "urgența de a se asigura că asistența umanitară poate ajunge la civilii palestinieni care au disperată nevoie".

"Președintele a ridicat, de asemenea, problema situației din Rafah și a reiterat opinia sa că o operațiune militară nu ar trebui să continue fără un plan credibil și executabil pentru a garanta siguranța și sprijinul civililor din Rafah", a precizat Casa Albă.

Cei doi au discutat, de asemenea, despre negocierile în curs de desfășurare privind ostaticii, în timp ce Israelul încearcă să își elibereze cetățenii aflați încă în captivitatea Hamas.

"Israelul respinge în mod categoric dictatele internaționale privind o soluționare permanentă cu palestinienii"

La câteva ore după ce a vorbit la telefon cu Joe Biden, Benjamin Netanyahu a declarat că țara sa nu va accepta "dictatele internaționale" privind rezolvarea războiului.

Israelul se opune unei recunoașteri unilaterale a unui stat palestinian, deoarece aceasta ar fi o "recompensă uriașă" pentru Hamas, a spus el.

El a scris că "Israelul respinge în mod categoric dictatele internaționale privind o soluționare permanentă cu palestinienii".

Coaliția de dreapta a lui Netanyahu se opune cu înverșunare unui stat palestinian.

Nu au existat negocieri semnificative la nivel înalt cu palestinienii de când a devenit prim-ministru, iar el s-a lăudat că a contribuit la împiedicarea creării unui asemenea stat.

Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că soluția celor două state are un sprijin internațional larg, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel