Netanyahu, discuție tensionată cu Putin. Contre puternice în privința pozițiilor „anti-israeliene” ale Rusiei la ONU

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a vorbit, duminică, cu președintele rus Vladimir Putin, exprimându-și nemulțumirea față de „pozițiile anti-israeliene” adoptate de către trimișii Moscovei la ONU, se arată într-un comunicat israelia, citat de Reuters.

Rusia a susținut o rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU pentru un armistițiu în Gaza, care a fost respinsă de Statele Unite vineri. În discuția cu Putin, Netanyahu și-a exprimat și „dezaprobarea puternică” față de cooperarea „periculoasă” a Rusiei cu Iranul, se arată în comunicatul israelian.

Pe de altă parte, Kremlinul a declarat că Rusia este pregătită să ofere toată asistența posibilă pentru a atenua suferința civililor și pentru a detensiona conflictul.

„Vladimir Putin a reafirmat poziția, de principiu, de respingere și condamnare a terorismului în toate formele sale”, a spus Kremlinul într-un comunicat.

„În același timp, este extrem de important ca contracararea amenințărilor teroriste să nu conducă la consecințe atât de grave pentru populația civilă”.

Ministrul de externe al Rusiei a declarat duminică că o misiune internațională de monitorizare ar trebui să meargă în Gaza pentru a monitoriza situația umanitară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel