Netanyahu pare să se fi răzgândit. "Hamas nu a început războiul din cauza vreunei neînţelegeri din interiorul nostru"

Netanyahu pare să se fi răzgândit. "Hamas nu a început războiul din cauza vreunei neînţelegeri din interiorul nostru" / Foto: Agerpres
Netanyahu pare să se fi răzgândit. "Hamas nu a început războiul din cauza vreunei neînţelegeri din interiorul nostru" / Foto: Agerpres

Premierul israelian Benjamin Netanyahu pare să revină asupra afirmației în care lega protestele rezerviștilor de atacul Hamas.

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, a părut să revină asupra afirmației în care lega protestele rezerviștilor de atacul Hamas din 7 octombrie, informează Agerpres, citând Reuters.

Postul de televiziune Canal 12 şi alte instituţii de ştiri din Israel au informat despre faptul că premierul Benjamin Netanyahu afirmase că ar putea fi nevoie să se examineze dacă lunile de proteste împotriva guvernului său, inclusiv din partea rezerviştilor care au spus că nu se vor mai prezenta pentru serviciul obişnuit, s-au adăugat la motivaţia Hamas de a declanşa atacul din 7 octombrie.

Dar după reacţiile publice, premierul Netanyahu a postat pe X că Hamas a început un război "pentru că vrea să ne omoare pe toţi şi nu din cauza vreunei neînţelegeri din interiorul nostru"."Hamas a greşit şi, prin urmare, va fi eliminat. Numai împreună vom câştiga", a spus premierul israelian.

Proteste în fața reşedinţei din Ierusalim a premierului Netanyahu



Anterior, Benny Gantz, care s-a alăturat cabinetului de război al premierului Netanyahu din opoziţie, ca parte a unui guvern de urgenţă, a spus că Netanyahu trebuie să îşi retragă comentariul."A evita responsabilitatea şi a arunca noroi în timpul războiului este o lovitură pentru ţară", a scris Gantz pe platforma de socializare X.

Sâmbătă, protestatari s-au adunat în faţa reşedinţei din Ierusalim a premierului Netanyahu scandând "Închisoarea acum!" într-o manifestare publică de furie faţă de eşecurile care au dus la atacul mortal de luna trecută al Hamas asupra comunităţilor israeliene din jurul Fâşiei Gaza.

Protestul, care a coincis cu un sondaj care arată că peste trei sferturi dintre israelieni cred că premierul Netanyahu ar trebui să demisioneze, a subliniat furia publică în creştere faţă de liderii politici şi de securitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel