Netanyahu respinge condiţiile puse de 'monştrii Hamas'

Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat duminică, într-o înregistrare video, că respinge 'categoric' condiţiile mişcării palestiniene Hamas pentru eliberarea ostaticilor, după publicarea de către aceasta a unui raport despre atacul din 7 octombrie asupra Israelului, relatează AFP. 

'Resping categoric condiţiile pentru capitulare puse de monştrii Hamas', care cer 'încetarea războiului, retragerea forţelor noastre din Gaza' şi 'eliberarea tuturor ucigaşilor şi violatorilor', a afirmat premierul Netanyahu.

Hamas a admis duminică, pentru prima dată, că 'erori' au cauzat moartea civililor în timpul atacului asupra Israelului din 7 octombrie, care a declanşat un război în Fâşia Gaza care s-a soldat, potrivit unui ultim bilanţ, cu peste 25.000 de morţi.

Într-un document de aproape 20 de pagini, Hamas a indicat că operaţiunea a fost o 'etapă necesară' şi un 'răspuns normal' la 'toate comploturile israeliene împotriva poporului palestinian'.

Mii de israelieni s-au adunat sâmbătă la Tel Aviv pentru a protesta împotriva guvernului premierului Benjamin Netanyahu, acuzându-l pe liderul veteran că a gestionat greşit securitatea naţiunii şi cerând noi alegeri, notează Reuters. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel