Netanyahu spune că nu a mai vorbit cu Biden după comentariile ”exagerate” ale președintelui american

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat duminică că nu a mai vorbit cu președintele american Joe Biden de când președintele a făcut remarci ”exagerate” despre răspunsul militar al Israelului în Fâșia Gaza, scrie Reuters.

Netanyahu a făcut afirmațiile într-un interviu acordat duminică pentru postul de televiziune american Fox News.

"Apreciez sprijinul președintelui Biden pentru Israel încă de la începutul războiului. Nu știu exact ce a vrut să spună", a mai spus Netanyahu, referindu-se la comentariile liderului american, într-un alt interviu difuzat duminică de ABC.

Israelul ar vrea să mute populația înapoi în nord, acolo de unde au fugit inițial palestinienii, înainte de a începe asaltul asupra ultimei zone în care IDF-ul nu a călcat până acum.

Înghesuiți în și în jurul orașului Rafah, peste 1 milion de palestinieni se pregătesc pentru finalizarea planului Israelului de evacuare și lansării unui asalt terestru împotriva teroriștilor Hamas din sudul orașului Gaza. Organizațiile de ajutor au avertizat că un număr mare de civili ar putea muri în ofensiva israeliană, iar Agenția ONU pentru Refugiați Palestineni a declarat că nu știe cât timp poate lucra "într-o operațiune cu un asemenea nivel ridicat de risc".

"Există o senzație de anxietate crescândă, panică în Rafah", a declarat Philippe Lazzarini, șeful agenției UNRWA. "Oamenii nu știu unde să se ducă."

Vineri, biroul prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu a anunțat că armata a primit ordin să dezvolte un plan "pentru evacuarea populației și distrugerea" a patru batalioane Hamas, desfășurate în Rafah. Israelul susține că nu poate atinge obiectivul de eliminare a militanților islamiști care conduc Fâșia Gaza atâta timp cât acele unități rămân acolo.

Declarația, emisă două zile după ce Netanyahu a respins o propunere de încetare a focului din partea Hamas, deschide calea pentru eliberarea ostaticilor ținuți de militanții palestinieni, fără a oferi detalii suplimentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel