Netanyahu trage concluziile, după lichidarea lui Nasrallah: Nu a fost un terorist! El a fost teroristul

Foto: Agepres
Foto: Agepres

Benjamin Netanyahu susține că lichidarea liderului Hezbollah Sayyed Hassan Nasrallah ar putea reprezenta un punct de cotitură în ceea ce privește echilibrul de putere în Orientul Mijlociu.

Potrivit premierului Israelului, următoarele zile vor fi „dificile”. El a susținut că „Nasrallah nu a fost un terorist, ci el a fost teroristul”, potrivit AFP.

„Execuția lui Nasrallah a fost un pas necesar către atingerea obiectivelor pe care ni le-am propus, permițând oamenilor din nord să se întoarcă la casele lor în siguranță și schimbând echilibrul de putere în regiune pentru anii următori”, a spus premierul Israelului.

„Ne-am încheiat socotelile cu omul responsabil de uciderea a nenumărați israelieni și a numeroși cetățeni ai altor țări, inclusiv sute de americani și zeci de francezi”, a mai spus Benjamin Netanyahu

El a adăugat că Israelul a ajuns la „ceea ce pare a fi un punct de cotitură istoric” în lupta împotriva „dușmanilor” săi.

„Nasrallah a fost motorul central al axei răului a Iranului”

Benjamin Netanyahu l-a numit pe Hassan Nasrallah „motorul central” al „axei răului” a Iranului și a confirmat că Israelul a fost în spatele lichidării sale, potrivit Sky News.

„El și oamenii lui au fost arhitecții planului de distrugere a Israelului. Nu a fost activat doar de Iran, dar de multe ori a activat și Iranul”, a zis premierul.

Netanyahu a spus că a ajuns la concluzia că „loviturile puternice” pe care IDF le-au efectuat asupra țintelor Hezbollah în această săptămână nu vor fi suficiente.

El a spus: „Atât timp cât Nasrallah trăia, el ar fi restabilit rapid capacitățile Hezbollah pe care le-am distrus De aceea am dat ordinul – iar Nasrallah nu mai este printre noi”.

Netanyahu a legat lichidarea lui Nasrallah de situația din Gaza, argumentând că Hamas va avea mai multe șanse să elibereze ostaticii israelieni dacă vede că Hezbollah este slăbit.

„Aș dori să mulțumesc IDF, forțelor aeriene, ministerului apărării, Mossad-ului și Shin Bet-ului pentru marile realizări, și nu doar pentru ziua de ieri”, a spus premierul.

„Cetăţeni ai Israelului, avem mari realizări, dar nu am finalizat. În zilele următoare ne vom confrunta cu provocări semnificative și le vom face față împreună”, a mai zis Netanyahu.

El a salutat săptămâna aceasta drept un „punct de cotitură istoric” și a jurat „Israelul este în mișcare”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel