Netflix ar urma să lanseze o variantă gratuită în Europa. Vestea proastă? Nu scăpăm de reclame

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Gratuit, dar cu reclame!

Netflix plănuiește să introducă o opțiune gratuită a serviciului său de streaming, doar că aceasta vine la pachet cu un alt fel de preț: reclame obligatorii, scrie Adguard.

Într-o eră în care televiziunea pierde din ce în ce mai mult teren iar platformele de streaming video sunt doar la un click distanță, companiile își adaptează strategiile pentru a atrage o bază cât mai mare de utilizatori. Netflix, liderul pe piața de streaming, își propune să se impună și mai mult în fața concurenței prin această mișcare aparent îndrăzneață de a oferi acces gratuit la conținutul său.

Dacă nu e cu plată, e cu reclame

Cu toate acestea, nu trebuie să vă așteptați că serviciul gratuit al Netflix va fi cu adevărat fără costuri. În cazul în care va fi implementat, abonamentul "gratuit" va fi finanțat prin afișarea de reclame, reclame pe care utilizatorii vor fi nevoiți să le accepte în schimbul accesului la conținutul platformei. Așadar, Netflix va veni cu ceva similar cu modelul YouTube fără Premium. Evident, pentru a evita aceste reclame, consumatorii vor trebui să opteze pentru un abonament plătit. 

În 2023, Netflix a raportat că are peste 238 de milioane de abonați la nivel global.

Abonamentele Netflix variază în funcție de regiune și tipul de serviciu oferit. În general, prețurile pentru abonamentele Netflix sunt:

Planul Basic cu reclame: Aproximativ 6,99 USD pe lună

Planul Basic fără reclame: Aproximativ 9,99 USD pe lună. Acest plan permite streaming pe un singur dispozitiv la un moment dat în calitate standard (SD).

Planul Standard: Aproximativ 15,49 USD pe lună. Acest plan permite streaming pe două dispozitive simultan în calitate high definition (HD).

Planul Premium: Aproximativ 19,99 USD pe lună. Acest plan permite streaming pe patru dispozitive simultan în ultra high definition (UHD) și HDR, acolo unde este disponibil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel