Neuralink va începe testele pe oameni în cursul acestui an

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Neuralink, compania biotehnologică condusă de Elon Musk, se așteaptă să înceapă testele pe oameni în cursul acestui an, a declarat cunoscutul om de afaceri.

Musk nu a dezvăluit detaliile numărului de participanți la proces în timpul discuției sale de la evenimentul VivaTech de la Paris, a raportat Reuters, citat de Interesting Engineers.

Lansat în 2016, Neuralink este un proiect dezvoltat de Elon Musk în care acesta vrea să conecteze creierul uman la un computer. Aplicația ideală a lui Musk pentru tehnologie este de a permite unei persoane paraplegice să meargă din nou. Succesul tehnologiei a fost demonstrat în momentul în care o maimuță a reușit să joace jocuri video.

Biotehnologia nu se aseamănă cu fabricarea de vehicule electrice sau gestionarea unei platforme de social media, iar Musk a găsit o provocare să facă tehnologia să funcționeze în modul în care și-a propus.

Cunoscut pentru stabilirea unor termene extrem de ambițioase, Musk a susținut, în cel puțin patru ocazii anterioare, că Neuralink urma să înceapă testele pe oameni.

Angajații companiei sale au raportat presei că astfel de anunțuri au dus la creșterea presiunii la locul de muncă și chiar la intervenții chirurgicale greșite pe animale. De pildă, în 2021, 25 de porci au fost implantați cu dispozitive de dimensiuni greșite și au trebuit să fie eutanasiați ulterior.

În ultimii ani, compania a intrat și sub controlul Departamentului Transporturilor pentru că ar fi transportat chip-uri de implant cu agenți patogeni periculoși pe ele, fără măsurile de izolare adecvate.

Experimentele pe animale efectuate de companie sunt cruciale pentru generarea datelor necesare pentru a obține aprobarea pentru testele pe oameni.

Neuralink a abordat anterior Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA pentru aprobare pentru a-și testa cipul la oameni. Cu toate acestea, agenția a respins cererea sa din mai multe motive, cum ar fi prezența litiului în cipul Neuralink, riscul de fire pe implant și extragerea în siguranță a cipul din creier.

Luna trecută, totuși, FDA a aprobat în sfârșit Neuralink, chiar dacă investigațiile privind presupusele maltratări ale animalelor continuă. Încuviințarea a dus la o creștere bruscă a evaluării companiei, estimată acum la aproximativ 5 miliarde de dolari, pe baza tranzacțiilor cu acțiuni executate privat.

Cu toate acestea, tehnologia Neuralink are un drum lung de parcurs, compania fiind acum obligată să ofere autorităților mai multe detalii despre activitatea sa, demonstrând în același timp avantaje semnificative pentru implant. Procesul ar putea dura cel puțin zece ani pentru a deveni disponibil comercial.

În plus, trebuie să facă față concurenței în spațiul în care foștii membri ai echipei au lansat produse concurente. Synchron este un astfel de produs care nici măcar nu are nevoie de implanturi. Acesta a primit aprobarea FDA în urmă cu doi ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel