New York-ul are 100.000 de rezidenți care trăiesc în subsoluri. Inundațiile, un mare pericol

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Cei care locuiesc în apartamente subterane, în subsoluri și pivnițe, trăiesc clipe grele când New York-ul se inundă.

Când inundațiile subite au lovit orașul New York, primarul Eric Adams a spus: „Dacă sunteți acasă, stați acasă.” Dar pentru cei care locuiesc în apartamente subterane, în subsoluri și pivnițe, aceasta nu a fost o opțiune, transmite BBC. Se estimează că 100.000 de newyorkezi trăiesc într-o rețea vastă de locuințe ilegale în subsol, pe care efectele schimbărilor climatice le transformă în „capcane mortale”.

Când uraganul Ida a lovit orașul acum doi ani, 11 astfel de rezidenți au murit. Vineri, oficialii orașului au spus că cel puțin șase au trebuit să fie salvați în mijlocul inundațiilor. Un „număr de apeluri” au venit cerând ajutor legat de subsolurile inundate, a spus comisarul departamentului de pompieri Laura Kavanagh la o ședință despre furtună. Din fericire, a adăugat ea, nu au fost raportate decese sau răniri printre aceste incidente.

Adams a promis că oamenii din subsoluri vor fi ajutați

Primarul Adams a promis că adăposturi vor fi puse la dispoziția oricărui chiriaș din subsol care are nevoie de ele, iar șeful său de departament de urgență i-a îndemnat pe acești rezidenți, în special din cartierele Brooklyn și Queens, să caute un teren mai înalt.

„Luăm acest lucru foarte serios”, a spus Zach Iscol. „Astăzi este cea mai ploioasă zi pe care am avut-o de la Ida.” A fost o referire la doi ani în urmă, când resturile lui Ida - un uragan de categoria patru care slăbise la o furtună - au inundat orașul cu ploi torențiale. Pe măsură ce apa a inundat drumurile și a curs în stațiile de metrou, a înecat și 11 imigranți asiatici și hispanici, inclusiv un băiat de doi ani și o femeie de 86 de ani, în propriile lor case din Brooklyn și Queens.

Imaginile cu camera corpului de la poliția din New York din acea zi au arătat un efort dramatic de salvare într-o casă din Woodside, Queens.

Apa ajungea până la piept

Trecând prin ape care ajungeau până la piept și care continuau să crească rapid, ofițerii care au răspuns au avut calea blocată de uși încuiate, au fost obligați să se retragă din cauza cablurilor electrice vii și au cerut întăriri.

Dar până când ajutorul a sosit, Ang Lama, 50 de ani, Mingma Sherpa, 48 de ani și băiatul lor Lobsanj Lama, doi ani, erau morți.

Etniile celor morți nu au fost surprinzătoare. Locuințele din subsol sunt închiriate în mare parte de persoane de culoare cu venituri mici sau imigranți, disperați după un loc accesibil pentru a trăi într-un oraș cu un cost al vieții în creștere constantă.

Adesea construite ieftin, slab reglementate și pline de pericole pentru siguranță și igienă, multe dintre aceste apartamente încalcă și legile locuințelor locale și statale, cu chiriași care primesc amenzi și ordine de evacuare din partea inspectorilor locali de locuințe.

Oficialii au promis că situația va fi rezolvată după ce a lovit Ida

Oficialii orașului s-au angajat, după Ida, să facă mai mult pentru a proteja acești rezidenți vulnerabili. S-au instalat senzori de inundații pentru a identifica și ajuta cartierele cu risc. Biroul primarului a lansat la începutul acestui an alerte text țintite pentru cei din locuințele subterane.

A implementat și fonduri federale pentru a reabilita și studia rezistența locuințelor din subsol. Datele publice sugerează, de asemenea, că a existat o scădere cu 20% a citațiilor pentru locuințe ilegale de la Ida.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel