Nic Storonsky, unul dintre fondatorii gigantului bancar digital Revolut, a renunţat la cetăţenia rusă.
Acesta devine, astfel, al patrulea miliardar care renunţă la cetăţenie. Storonsky, care avea dublă cetăţenie, rusă şi britanică, a luat decizia de a renunţa la cea rusă la începutul anului, transmite The Moscow Times.
Paradoxul este că tatăl său Nikolai Storonsky, şeful Promgaz, institutul de cercetare al Gazprom, este ţinta sancţiunilor Ucrainei din data de 19 octombrie.
Storonsky a cerut încă din aprilie să nu se mai facă referire la el ca fiind rus.
"Poziţia sa cu privire la război este publică. Războiul este îngrozitor şi el cere încetarea luptelor", a transmis un purtător de cuvânt al lui Storonsky. Averea acestuia este de aproximativ 7,1 miliarde de dolari.
Ceilalţi trei magnaţi ruşi care au renunţat la cetăţenie sunt Yuri Milner, Timur Turlov şi Ruben Vardanyan.
Revolut oferă "bani gratuit” utilizatorilor aplicației în schimbul vizionarii unor videoclipuri scurte. Banca digitală oferă 11,50 EUR în criptomonedă celor care vizionează două videoclipuri scurte, fiecare cu durata de aproximativ un minut, și completează apoi două chestionare, scrie Sunday World. Criptomonedele câștigate pot fi apoi convertite în euro și vor apărea în portofelul virtual al utilizatorului.
Pentru a revendica banii, utilizatorii trebuie doar să acceseze aplicația lor Revolut și să facă clic pe pagina "Crypto". După ce au derulat fila pentru a găsi secțiunea "Învățare", utilizatorii trebuie să facă clic pe "Vezi tot" și să aleagă cursul pe care doresc să-l parcurgă. Cele două cursuri oferite sunt Crypto Basics, care pot aduce utilizatorilor 4 EUR, și Polkadot, care valorează 7,50 EUR.
Odată ce deținătorii de cont și-au câștigat "banii gratuit", aceștia pot face clic pe numele monedei din categoria "Investiții" și pot apăsa butonul "Vinde", introducând numărul de monede vândute.
Anul trecut, Revolut a lansat operațiunile bancare în România. Clienții care aleg să folosească Revolut Bank se vor bucura de protecție pentru depozite în baza Schemei Europene de Garantare a Depozitelor, precum și de o serie de servicii adiționale.
Utilizatorii din România au posibilitatea să opteze pentru transferul la Revolut Bank, proces care durează câteva minute, ca să beneficieze de servicii adiționale prin intermediul aplicației.
„Revolut este fintech-ul cu cea mai rapidă creștere din Europa și acest lucru se datorează faptului că ne-am prioritizat întotdeauna clienții. Un rol important îl are de asemenea și designul de produs, faptul că nu percepem taxe și comisioane ascunse și construim constant produse financiare inovatoare. Lansarea operațiunilor bancare în România va aduce un nivel ridicat de siguranță și încredere clienților noștri și ne va permite să adăugăm o suită de produse și servicii noi în viitorul apropiat”, a declarat Virgilijus Mirkės, Chief Executive Officer la Revolut Bank. VEZI AICI MAI MULTE DESPRE ACEST SUBIECT
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News