Niciun parlamentar al USL nu va fi prezent în plen la angajarea răspunderii

plen
plen

USL a decis în ședința de luni că niciun parlamentar al PSD, PNL sau PC nu va fi prezent în plenul reunit al Parlamentului la momentul la care premierul va veni să-şi asume răspunderea pe legea privind salariile profesorilor şi Codul de Dialog Social.

Niciun parlamentar al USL nu va fi prezent în plen la angajarea răspunderii. "Am hotărât că vom avea azi (n.r luni) o întâlnire cu aproximativ 600 de profesori, ceea ce Guvernul nu a făcut în ultimul timp. Nu vom participa la această angajare a răspunderii, nu vrem să fim părtaşi la o încălcare sau instigare la încălcarea legii în România. Niciun parlamentar de la PSD, PNL sau PC nu va fi în plen atunci când Boc îşi va angaja răspunderea", a precizat conservatorul, informează NewsIn.

Guvernul Boc îşi asumă, luni, răspunderea pe legea care eşalonează plata majorărilor salariale ale profesorilor obţinute în instanţă şi pe Codul Dialogului Social. De la ora 16:00, premierul Emil Boc se prezintă în faţa Camerelor reunite ale Legislativului pentru asumarea răspunderii pe actele normative, în două şedinţe succesive.

Opoziţia nu va participa la plenul reunit şi nici nu va depune moţiune de cenzură, deoarece consideră procedura asumării, în special pe cea privind salariile profesorilor, ilegală şi neconstituţională.

De altfel, USL a anunţat că va sesiza CCR, iar preşedintele PSD, Victor Ponta, a ameninţat că va depune plângeri penale la adresa lui Emil Boc şi a lui Traian Băsescu, dacă legea va fi adoptată, iar apoi promulgată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel