Nicolae Botgros, decizie radicală, la trei luni de la moartea soției: N-am să pot trăi! Îmi vine greu

Foto: Facebook Nicolae Botgros
Foto: Facebook Nicolae Botgros

Nicolae Botgros nu-și revine de la decesul soției sale. Ce decizie a luat dirijorul.

Au trecut mai bine de trei luni de la moartea Lidiei Bejenaru Botgros, iar soțul acesteia, dirijorul Nicolae Botgroas, este în continuare foarte marcat. 

Durerea pe care o poartă în suflet este nețărmurită, iar pentru a trece pestea moartea Lidiei Bejenaru Botgros, artistul a luat o decizie radicală, pe care a dezvăluit-o în cadrul unui interviu pentru Antena Stars.

Din cauza faptului că pe Nicolae Botgros îl leagă foarte multe amintiri de apartamentul său unde a locuit cu soția sa, artistul s-a gândit să-l vândă, asta pentru a încerca să treacă într-un fel sau altul peste pierderea suferită.

În această situație, varianta pe care ar avea-o la îndemână dirijorul ar fi să se mute împreună cu fiul acestuia definitiv. De altfel, de la moartea Lidiei, el locuiește în casa copilului său:

"Stau la dânsul pentru că e vorba să mă mut acolo cu totul. E vorba să vând apartamentul și să-l dau că n-am să pot trăi, îmi vine greu. Sunt multe amintiri acolo, e greu", a declarat Nicolae Botgros la Antena Stars.

Mai mult, Nicolae Botgros este de nedezlipit de mormântul soției sale, așa că artistul merge de două ori pe zi la cimitir, acolo und femeia este îngropată.

"Merg când dă Dumnezeu și de două ori pe zi, și de trei ori, dar mă duc de două ori pe zi regulat. Am fost dimineață la 8 și ceva și acum am terminat repetiția și merg spre dânsa", a mai spus Nicolae Botgros

Corneliu Botgros, fiul artiștilor, despre moartea mamei sale

"A avut probleme la colon, cancer, și în urma operațiilor nu și-a mai revenit, nu știu exact cauza, probabil inima. Ea a fost operată de trei ori timp de o săptămână", a declarat Corneliu Botgros, care este violonist în Orchestra de muzică populară "Lăutarii".

Cântăreața Lidia Bejenaru Botgros a murit luni, pe 26 iulie a.c., la 68 de ani. Anunțul a fost făcut de Directorul general 'Moldova-Concert', Andrei Locoman. Două zile mai târziu, Lidia Bejenaru Botgros a fost înmormântată la Cimitirul Ortodox Central.

Decesul a survenit în urma unei hemoragii. Lidia Bejenaru, soția lui Nicolae Botgros, suferea de cancer la colon și fusese supusă la trei operații în decurs de doar o săptămână. De asemenea, ea avea și diabet zaharat foarte avansat, după cum a dezvăluit Corneliu, fiul lui Nicolae Botgros, la scurt timp după veste. 

Nicolae Botgros: Toţi îmi spun "Maestre, fii puternic". Puterea mea astăzi ZACE în PĂMÂNT

 

"Nici nu m-am gândit că ea va deceda, nici ea nu a crezut că în două săptămâni o să aibă trei operaţii grele şi o să plece dintre noi! Nu a ştiut nici ea, nici eu, nici copiii, nici rudele apropiate, nici prietenii noştri, dar nici doctorii.

Credeam că o să meargă acasă aşa că după toate celelalte operaţii pe care le-am avut împreună, că a avut 12 intervenţii. Când îmi imaginez că a rămas Cornel fără mamă, îmi vine să ţip la cer. Puterea vine de Sus. Dumnezeu ne dă har, ne dă dar, dar ne dă şi putere şi dă omului atât cât poate să ducă el… Greu, foarte greu! Toţi îmi spun "Maestre, fii tare, fii puternic", dar puterea mea astăzi zace în pământ. Puterea mea a fost soţia. 50 de ani pe care i-am trăit împreună au fost o viaţă de om", a declarat Nicolae Botgros, la Antena Stars.

"Sunt oameni, dar cum să vă spun, dacă mă credeți cu adevărat, parcă nu aș avea nevoie de nimeni acum pentru că așa am rămas de singur și de sărac, ea îmi lipsește fiecare secundă din fiecare minut. Eu am trăit cu ea 40 de ani, 50 de ani de căsnicie și ne cunoaștem de 53 de ani. De la 15 ani jumătate ne cunoaștem", a spus el în urmă cu câteva zile.

Cine a fost Lidia Bejenaru

Lidia Bejenaru a fost o interpretă de muzică populară din Republica Moldova, soția dirijorului Nicolae Botgros. S-a născut într-o familie numeroasă. A făcut studii muzicale la Școala de Iluminare Culturală „Elena Sârbu” din Soroca între anii 1968–1971.

Din 1971, timp de un an a fost metodistă la casa de cultură din Edineț, după care solistă a orchestrei „Ciocârlia” de la Edineț, apoi a orchestrelor de muzică populară „Mugurel” (1973–1974) și „Lăutarii” (din 1978) ale Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”. A fost distinsă cu Medalia „Meritul Civic” în anul 1993.

Lidia Bejenaru a scris muzica și textele pentru majoritatea cântecelor din repertoriu. Primul și unicul disc al interpretei, intitulat M-a cuprins un dor de mamă, a apărut după 20 de ani de activitate scenică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel