Nicolae Botgros a făcut primele declarații după moartea soției sale, Lidia Bejenaru Botgros.
După o săptămână de la decesul soției sale, Nicolae Botgros și-a găsit puterea să spună câteva cuvinte.
El a vorbit despre cele trei intervenții la care Lidia Bejenaru Botgros a fost supusă în decurs de aproape două săptămâni.
„Pe data de 8 iulie ne-am dus la control, pe data de 11 au operat-o, după care, peste patru zile, a urmat a doua intervenție. După patru zile a urmat și a treia intervenție și, practic, după a doua intervenție nu am mai avut cum să vorbesc cu ea pentru că era în comă. A avut cancer la colon, dar în afara cancerului pe care îl avea... deja avansa în stadiul de metastază, ea avea diabet de vreo 20 și ceva de ani”, a spus Nicolae Botgros.
Nicolae Botgros simte că acum nu are nevoie de nimeni. „Am rămas singur și sărac, ea îmi lipsește fiecare secundă din fiecare minut.”, a adăugat el.
În încheiere, Nicolae Botgros și-a amintit de anii pe care i-a petrecut alături de Lidia Bejenaru Botgros. „De la 15 ani jumătate ne cunoșteam.”, a precizat Nicolae Botgros, potrivit Spynews.
VEZI ȘI: Lidia Bejenaru Botgros, poză în coșciug. Pomohaci, derapaj grav
Cântăreața Lidia Bejenaru Botgros a murit luni, pe 26 iulie a.c., la 68 de ani. Anunțul a fost făcut de Directorul general 'Moldova-Concert', Andrei Locoman. Două zile mai târziu, Lidia Bejenaru Botgros a fost înmormântată la Cimitirul Ortodox Central.
Decesul a survenit în urma unei hemoragii. Lidia Bejenaru, soția lui Nicolae Botgros, suferea de cancer la colon și fusese supusă la trei operații în decurs de doar o săptămână. De asemenea, ea avea și diabet zaharat foarte avansat, după cum a dezvăluit Corneliu, fiul lui Nicolae Botgros, la scurt timp după veste.
Lidia Bejenaru a fost o interpretă de muzică populară din Republica Moldova, soția dirijorului Nicolae Botgros. S-a născut într-o familie numeroasă. A făcut studii muzicale la Școala de Iluminare Culturală „Elena Sârbu” din Soroca între anii 1968–1971.
Din 1971, timp de un an a fost metodistă la casa de cultură din Edineț, după care solistă a orchestrei „Ciocârlia” de la Edineț, apoi a orchestrelor de muzică populară „Mugurel” (1973–1974) și „Lăutarii” (din 1978) ale Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”. A fost distinsă cu Medalia „Meritul Civic” în anul 1993.
Lidia Bejenaru a scris muzica și textele pentru majoritatea cântecelor din repertoriu. Primul și unicul disc al interpretei, intitulat M-a cuprins un dor de mamă, a apărut după 20 de ani de activitate scenică.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci