Nicolae Ciucă a ajuns la Iași: Știu că mulți oameni sunt dezamăgiți

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Astăzi se împlinesc 165 de ani de la „Mica Unire”. Parlamentul României a adoptat în anul 2014 proiectul de lege care stabilește ca data de 24 ianuarie să fie zi liberă, conform Codului Muncii.

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă este prezent la evenimentele care au loc la Iaşi, unde sunt aşteptaţi liderul USR Cătălin Drulă, cel al PMP, Eugen Tomac și preşedintele formaţiunii Forţa Dreptei, Ludovic Orban. Liderul AUR George Simion se va afla şi el la Iaşi, anunţând şi organizarea unui marş de Ziua Unirii.

Mesajul lui Nicolae Ciucă înainte de alegeri: “A rămas la fel de actual îndemnul marelui om politic și de cultură Simion Bărnuțiu: „Țineți cu poporul toți, ca să nu rătăciți!”. Dacă nesocotim acest adevăr, înseamnă că nu ne facem cum se cuvine datoria. Problemele pe care trebuie să le rezolvăm pentru a avea o viața mai bună nu pot fi separate de pericolul ca România să fie scoasă de pe traseul ei democratic și adusă în haos politic și economic. România nu va ajunge pe mâna demagogilor și a populiștilor pentru că destinul României este să fie parte din lumea liberă, din lumea occidentală, din lumea celor puternici”.

Mesaj despre rolul Coaliției: “În fața unui destin istoric, conflictele politice mărunte, disputele personale, orgoliul populiștilor și falsul patriotism al demagogilor dispar fără urmă. (...) România a reușit un lucru remarcabil. A rămas un pol de stabilitate și un pol al democrației în regiunea noastră. În fața crizelor, prioritatea noastră a fost să asigurăm stabilitatea țării, nu să accentuăm conflictele din societate”.

Mesaj pentru cei care protestează și pentru cei nemulțumiți, despre problemele cărora alege să vorbească deschis: “Știu că mulți oameni sunt dezamăgiți și așteaptă mai mult de la clasa politică. Vor să vadă soluții pentru prețurile în creștere. Vor să vadă soluții pentru venituri mai mari. Vor să vadă soluții pentru finalizarea marilor proiecte de infrastructură. Vor să vadă soluții pentru o fiscalitate echitabilă, pentru școli mai bune și spitale mai performante. Pentru oameni, contează cum trăiesc zi cu zi. Pentru oameni, contează cum sunt tratați de instituțiile statului atunci când au nevoie de ele. Pentru oameni, contează ce facem în mod concret pentru a avea o viața mai bună în comunitatea lor”.

Urmăriți acest VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel