Nicolae Ciucă a participat la recepția organizată de Ambasada Britanică la Bucureşti / video

Sursă foto: https://gov.ro/
Sursă foto: https://gov.ro/

Premierul României, Nicolae Ciucă, a participat la recepția organizată de Ambasada Britanică la Bucureşti cu prilejul recentei încoronări a Majestăţilor Sale Regele Charles al III-lea şi Regina Camilla.

Acesta a vorbit despre relația excelentă pe care România o are cu Marea Britanie,  despre viziunile similare, despre parteneriatul celor două și l-a felicitat pe monarh pentru recenta încoronare.

„Îmi face o deosebită plăcere să particip astăzi la recepția organizată de Ambasada Marii Britanii la Bucureşti cu prilejul recentei încoronări a Majestăţilor Lor Regele Charles al III-lea şi Regina Camilla.

România și Marea Britanie se bucură de o relație excelentă, concretizată în Parteneriatul nostru Strategic pe care l-am reînnoit în urmă cu două luni.

Suntem țări cu viziuni similare, nu doar aliați, iar politicile noastre în materie de securitate, apărare și afaceri externe sunt practic similare.

În această perioadă complicată, în care Rusia a declanșat un război pe scară largă asupra Ucrainei, prietenia, cooperarea și relația militară dintre țările noastre se bucură de o și mai mare apreciere.

Marea Britanie a fost întotdeauna un partener esențial al României, în special în împărtășirea de lecții învățate și bune practici. Au fost multiple ocazii în care militarii noștri au luptat umăr la umăr într-o serie de teatre de operații de primă importanță pentru Alianța Nord-Atlantică și în cadrul diferitelor coaliții de voință ale țărilor democratice cu vederi similare.

Educația, cercetarea, formarea, expertiza sunt alte domenii de cooperare de primă importanță pentru cetățenii noștri. Peste un milion de români au ales să locuiască în Regatul Unit, au fost bine primiți și s-au integrat în societatea britanică.

Vă mulțumesc, domnul ambasador, pentru aprecierile pe acre le-ați făcut față de cetățenii români, peste un milion de cetățeni români care astăzi lucrează și trăiesc în Marea Britanie.

Permiteți-mi să felicit poporul britanic, cu ocazia recentei încoronări a Majestăților Lor Regele Charles al III-lea și Regina Camilla.

Am avut ocazia să-l întâlnesc pe Majestatea Sa Regele Charles al III-lea pe parcursul mandatului meu și nu pot decât să susțin ideea că a acționat întotdeauna ca un adevărat Ambasador al României, cu o profundă afinitate pentru țara noastră, promovând România, inclusiv ca destinație turistică, dar și numeroase acțiuni umanitare și de cercetare a unor importante teme de interes comun. Majestatea Sa reprezintă una dintre cele mai importante legături dintre țările noastre.

Îl felicit pe Majestatea Sa Regele Charles al III-lea pentru încoronare și pentru asumarea dificilei responsabilități de a domni ca suveran al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în aceste vremuri deosebit de complicate.

Vă rog să-mi permiteți, de asemenea, să transmit cele mai bune urări, poporului britanic, cu ocazia încoronării!

Doresc, domnule ambasador, să vă mulțumesc pentru această oportunitate și pentru tot ceea ce ați făcut pentru relația dintre Marea Britanie și România în cele două mandate în care v-ați desfășurat activitatea la București și să vă asigur că, la fel cum am cooperat până acum și cu o foaie de parcurs recent semnată în parteneriatul nostru strategic, relațiile se vor consolida și vom avea împreună obiective comune de îndeplinit. Vă mulțumesc!

Dumnezeu să-l binecuvânteze pe rege! Dumnezeu să binecuvânteze poporul britanic! Dumnezeu să binecuvânteze poporul român!", a spus Nicolae Ciucă. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel