"Nu trebuie să venim în faţa cetăţenilor și să facem un joc politic". Nicolae Ciucă, anunț despre pensiile românilor

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Nicolae Ciucă a făcut noi declarații despre majorarea pensiilor, în scandalul din coaliție.

"Este clar că prima măsură pentru pensionari este cea prin care, de la 1 ianuarie, se va aplica procentul de 13,8% - indicele de indexare a pensiilor cu rata inflaţiei. Totodată,  aşa cum ştiţi, de la 1 septembrie, anul viitor, va intra în aplicare noua Lege a pensiilor.

În toată această dezbatere, eu nu cred că trebuie să venim în faţa cetăţenilor şi să facem un joc politic pe o problemă foarte serioasă şi foarte mult aşteptată de români, pentru că, în primul rând, este vorba despre responsabilitatea noastră pentru a asigura sustenabilitatea acestei noi legi a pensiilor. Ca atare, ţinând cont de impact, este absolut necesar ca, la nivelul Guvernului, să se identifice sursele de finanţare pentru ca, în anul 2024, pentru creşterea cu rata inflaţiei să asigurăm o anvelopă de aproximativ 15 miliarde de lei, iar de la 1 septembrie valoarea necesară este de aproximativ 10 miliarde. În total, în 2024, avem nevoie de 25 de miliarde, iar pentru anul anul 2025, din calculele efectuate la Ministerul Muncii, avem nevoie de 33 de miliarde.Toate aceste sume trebuie colectate la buget.

În analiza noastră şi în perspectiva discuţiilor avute cu premeirul, cu ministrul Muncii şi cu ministrul Finanţelor, este clar că avem în continuare nevoie să luăm acele măsuri prin care, în primul rând, să combatem evaziunea fiscală. Trebuie să spunem că avem o evaziune pe colectarea de TVA de aproximativ 30 de miliarde de lei, dacă nu mai mult", a declarat Nicolae Ciucă.

Vezi și: Scandal pe pensii. Boloș, culisele unei discuții interne cu liberalii. Replica unui lider PNL: O minciună grosolană. O propagă doar pentru că au pus miniștri slabi, în serie, la Ministerul Muncii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel