Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă i-au spus lui Cătălin Măruță pentru ce contracandidați ar vota la alegerile prezidențiale.
Atât prim-ministrul Marcel Ciolacu, președinte al PSD, cât și Nicolae Ciucă, președintele PNL, ambii candidați la alegerile prezidențiale din acest an, au fost invitați în emisiunea ”La Măruță” de la Pro TV, unde au fost puși față în față cu provocarea sosurilor picante. Politicienii au fost întrebați cu cine dintre contracandidați ar vota la alegerile prezidențiale. Nicolae Ciucă a susținut că l-ar vota pe Marcel Ciolacu pentru că doar ei dor ajunge în turul doi al alegerilor, în opinia sa. În schimb, Marcel Ciolacu a spus că ar vota-o pe Elena Lasconi, liderul și candidata partidului USR la alegerile prezidențiale, deoarece este femeie.
Întrebat de Cătălin Măruță pe cine ar vota la alegerile prezidențiale, pe Marcel Ciolacu, Elena Lasconi, George Simion sau Ludovic Orban, Nicolae Ciucă a răspuns: "Marcel Ciolacu că doar noi doi intrăm turul doi".
@c0smey Trădătorul Dreptei. Lasconi i-a propus să semneze moțiunea de cenzură pentru a da jos guvernul PSD Ciolacu, dar Ciucă a refuzat să semneze. #ciuca #lamaruta #votciolacu #dreapta #pnl #presedinte2024 #politica #alegeriprezidentiale #romania ♬ Aleph Gesaffelstein - SoundVisualized
La întrebarea: "Să presupunem că cei care candidează nu ar avea voie prin lege să se voteze și nici să anuleze votul. Sunteți în cabina de vot și aveți patru opțiuni la alegerile prezidențiale: Nicolae Ciucă, Mircea Geoană, Elena Lasconi și George Simion. Pe cine ați pune ștampila?", Marcel Ciolacu, președintele PSD, a răspuns: "Pe Elena Lasconi, deoarece este o doamnă, mi se pare corect".
@crizatorii Și noi ????
♬ sunet original - Crizatorii
Reamintim că termenul pentru depunerea candidaturilor la funcţia de preşedinte al României la Biroul Electoral Central s-a încheiat în acest weekend. 18 persoane s-au înscris în cursă. O candidatură, cea a lui Miron Cozma, a fost respinsă de BEC. Candidatura Dianei Șoșoacă a fost acceptată de BEC, dar a fost respinsă de Curtea Constituțională.
Potrivit calendarului electoral, pe data de 10 octombrie candidaturile rămân definitive. În termen de 48 de ore de la data rămânerii definitive a candidaturilor (12 octombrie), are loc stabilirea ordinii de înscriere în buletinul de vot, potrivit Agerpres.
Pentru alegerile de la sfârşitul lunii noiembrie şi-au depus candidaturile (în ordinea înregistrării lor la Biroul Electoral Central):
1. George Simion - Alianţa pentru Unirea Românilor
2. Elena Lasconi - Uniunea Salvaţi România
3. Călin Georgescu - candidat independent
4. Nicolae Ciucă - Partidul Naţional Liberal
5. Kelemen Hunor - Uniunea Democrată Maghiară din România
6. Mircea Geoană - candidat independent
7. Diana Iovanovici-Şoşoacă - Partidul S.O.S. România
8. Cristian Diaconescu - candidat independent
9. Cristian Terheş - Partidul Naţional Conservator Român
10. Ana Birchall - candidat independent
11. Marcel Ciolacu - Partidul Social Democrat
12. Ludovic Orban - Forţa Dreptei
13. Silviu Predoiu - Partidul Liga Acţiunii Naţionale
14. Oana Creţu - Partidul Social Democrat Unit
15. Sebastian-Constantin Popescu - Partidul Noua Românie
16. Alexandra-Beatrice Bertalan-Păcuraru - partidul Alternativa pentru Demnitate Naţională
17. Ciprian-Romeo Mega - candidat independent
18. Răzvan-Nicolae Constantinescu - Partidul Patrioţii Poporului Român.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu