Nicolae Ciucă, desemnat de Consiliul Național candidatul PNL la prezidențiale. ”România care contează este România clasei de mijloc”

Consiliul Național al PNL se reunește astăzi pentru a valida oficial candidatura lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidențiale. 

VIDEO LIVE

Sala s-a ridicat în picioare cu ”votat” în mână pentru a-l susține pe Nicolae Ciucă la președinția României. 

UPDATE: Ultimul discurs îi aparține lui Nicolae Ciucă. Din nou, sala îl aplaudă în picioare. El a apărut în ținuta în care a mers la inundațiile din Galați. Redăm principalele declarații

- Principala noastră vocație, ca politicieni, este de a fi în serviciul țării, al comunităților noastre, de a reprezenta interesele alegătorilor și, mai ales, ale celor care trec prin încercări. 

- Drumul spre prosperitate este libertatea, iar libertatea adevărată depinde de prosperitate. Nu poți să fii prosper dacă nu ești liber, nu poți să fii liber dacă nu ești prosper.

- Să rămânem concentrați pe aceleași obiective, sunt cele mai bune pentru țară și pentru PNL: responsabilitate și serviciu în slujba oamenilor, să fim aproape de poporul român. Suntem singurul partid politic nemăcinat de populism, de egoism sau de fățărnicie. Suntem puternici oricât ne-ar vrea unii sau alții să fim de jos. 

- Cei care ne privesc astăzi cu neîncredere îmi spun că principalul motiv este colaborarea politică cu PSD. Nu ne-am îndoit niciodată că vom pierde electoral, prin această alianță. 

- Imaturitatea aliatului firesc de dreapta a făcut imposibilă continuarea acestei alianțe. 

- Ne dorim să facem o coaliție cu partidele de dreapta, o spun clar (aplauze n.r.). A fost mereu prima opțiune și așa va fi. Aceasta este și opțiunea pe care majoritatea românilor o exprimă la urne, doar că vrem un partener previzibil, matur și responsabil. Guvernarea țării nu este o joacă de copii. Îi așteptăm să se maturizeze, să înțeleagă lecția dată de români la ultimele alegeri (n.r. USR-ului cu 8% din voturi) și îi asigur că au în PNL un partener de proiect național pe termen lung. Forțele de dreapta trebuie să stea, în aceste alegeri, alături de PNL, cel mai puternic partid al dreptei. 

- Avem nevoie de un om în slujba țării lui. România este pregătită să treacă la un nou nivel de prosperitate generală, consolidând libertatea și prețuind solidaritatea în pace și siguranță. 

- Prosperitatea vine de la cei care muncesc. Nu e o cifră sau un procent, e ceva cât se poate de concret. Nu e statistică, e viață, e singura care ne interesează. 

- Libertatea nu este o promisiune, este o declarație de identitate, pentru PNL. 

- România care contează este România clasei de mijloc. 

--- 

Următorul vorbitor a fost, prin video, Manfred Weber, liderul EPP din PE. Valeriu Stoica a fost următorul vorbitor, urmat de Nicușor Dan. Acesta din urmă a vorbit despre ce are nevoie Bucureștiul, exprimându-și optimismul că vom avea o putere de dreapta după alegerile parlamentare din decembrie. ”Domnul Ciucă are o calitate, când are o problemă încearcă să o rezolve și nu să se gândească ce ar spune presa despre ce fac eu acum” a afirmat Nicușor Dan. 

UPDATE: Rareș Bogdan a făcut o promisiune în discursul său: ”Am văzut că sunt una dintre țintele PSD. Pentru că tot au o problemă cu batista mea, le promit că-n data de 8 decembrie, după ora 24:00, le voi transmite și trimite de la sediul din Modrogan o duzină de batiste ca să-și șteargă lacrimile înfrângerii”. 

UPDATE: Acum vorbește Emil Boc, care transmite liberalilor că ”PNL are resursa potrivită și omul potrivit pentru a câștiga alegerile din decembrie”, spunându-le că ”suntem în play off, dar nu jucăm nici pentru Europa League, nici pentru Conference League, jucăm pentru Liga Campionilor și vreau să văd atitudine de învingători la PNL. Avem istorie, rezultate și omul potrivit”. 

UPDATE: Discursurile au fost continuate de primarul de Slatina, Mario De Mezzo, dar și de Antonia Trușcă, în vârstă de 30 de ani, cel mai tânăr primar al PNL, precum și de Valeriu Iftime, președintele CJ Botoșani. ”Matematica în politică poate fi bătută doar de emoție, iar emoția înseamnă comunicare” atrage atenția Iftime, spunând că ”dacă nu vom reuși să câștigăm aceste alegeri (...), vom fi blestemați patru ani sau poate mai mult”. ”În matematica noastră de astăzi, niciun alt candidat nu se poate compara cu dl. președinte” susține Ilftime. El spune că, în teritoriu, oamenii îi spuneau ce om extraordinar este Nicolae Ciucă. ”Dar trebuie să-l facem cunoscut” atrage el atenția. 

UPDATE: Următorul vorbitor a fost Robert Sighiartău. El a fost urmat de primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, care a susținut că ”ne aflăm într-un moment crucial pentru România și pentru PNL”, admițând că și-au făcut ”fel și fel de scenarii” cu privire la ce se va întâmpla după alegeri. ”În ultimii doi ani, ne-am așteptat la o soluție miraculoasă, hrănindu-ne cu iluzii. (...) Istoric vorbind, PSD a fost întotdeauna adversarul nostru natural. Dacă ar putea ne-ar vedea morți și îngropați, dar nu mor caii când vor câinii”. 

Nicolae Ciucă a ajuns la Consiliul Național al PNL. Sala s-a ridicat în picioare în timpul discursului Ralucăi Turcan și l-a primit în aplauze. 

UPDATE: Nicușor Dan și-a făcut apariția la Consiliul Național al PNL: 

Raluca Turcan este următoarea care ia cuvântul. 

UPDATE: Următoarea pe scenă este Alina Gorghiu, dând asigurări că ”Nicolae Ciucă înțelege că ideea de siguranță nu este doar o vorbă, trebuie să fie o certitudine pentru România următorilor 10 ani. Astăzi, PNL nu validează o vedetă de carton, nici nu promite apartamente la prețuri iluzorii, nici nu ne dorim puterea absolută în țară. PNL propune un președinte în slujba țării”. 

UPDATE: Puțin peste 1100 de delegați sunt prezenți. Lucian Bode este primul vorbitor: ”Următoarele luni vor fi dure. Scorul bun de la locale trebuie apărat la prezidențiale și la locale. Unitatea este cea care ne va aduce victoria. Să răspundem atacurilor în cascadă prin unitate. Votul se câștigă prin proiecte, fapte, realizări. Adversarii noștri nu contează la acest capitol, ei vin cu o imagine falsă și multă gargară. (...) Avem onoare. PNL este partidul care nu a fugit de responsabilitate și nu și-a abandonat misiunea”. Despre Nicolae Ciucă a spus că a făcut un jurământ pentru țară, este responsabil și curajos, care nu se teme de confruntări politice ”nici cu extremiști, nici cu stânga populistă”. Lucian Bode mai spune că ”noi nu stăm toată ziua cu ochii pe sondaje”. ”Candidatul PSD are de dus o bătălie cu fostul președinte PSD, acum independent, și cu fostul lor copil de mingi, acum extremist. Pe spațiul stângii, e aglomerație mare, se bat mai mulți pesediști, unul mai roșu decât altul. Pe spațiul de dreapta, e doar Nicolae Ciucă. Mai e o doamnă nou-venită, dar ea nu știe încă în ce barcă se află, dacă e de dreapta, dacă vrea voturile suveraniștilor sau progresiștilor” afirmă Bode. ”Adversarii noștri sunt foarte agitați. Asta denotă un singur lucru, disperare” mai acuză liberalul (vezi discursul complet în video). 

Consiliul Național al PNL a început cu trailerul pentru cartea lui Nicolae Ciucă, ”În slujba țării”, urmat de intonarea imnului de stat de către soprana Oana Șerban. 

Ședința a început fără Nicolae Ciucă. Președintele PNL a fost la Galați, alături de sinistrați, iar speranțele sunt că va ajunge la ședință până la finalul Consiliul Național al PNL. 

UPDATE: Rareș Bogdan și Ilie Bolojan pe scena Consiliului.

UPDATE: Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, vorbește, la Digi24, despre o guvernare ideală de dreapta, fără a numi cu cine ar putea să o facă, în contextul în care chiar el afirmă că USR a ajuns foarte jos, la 8%.

Nicolae Ciucă încă nu este prezent la Congres. 

UPDATE: Galerie foto DCNEWS: 

UPDATE: Pe lista de vorbitori în susținerea lui Nicolae Ciucă nu se regăsesc Rareș Bogdan sau Ilie Bolojan, conform Digi24. 

UPDATE: Datele din sondaj, ca intenție de vot: sondajul PNL îl arată la 16%, iar cel al USR la 6%. 

Citește și: Ce ascunde ultimul sondaj la comanda USR, cu Mircea Geoană, prima dată pe locul 2. Val Vâlcu: Este un afiș electoral

Consiliul Naţional al PNL începe la ora 11:00, la Palatul Parlamentului. Sunt așteptați aproximativ 1.400 de delegaţi.

”Duminică, Partidul Naţional Liberal se reuneşte în cadrul Consiliului Naţional, unde va fi votat candidatul PNL pentru alegerile prezidenţiale. Vom discuta despre viziunea noastră pentru o Românie mai prosperă şi mai sigură - în care familiile sunt protejate, tinerii au oportunităţi de creştere şi locuri de muncă, iar seniorii sunt respectaţi pentru toată munca şi dedicarea lor”, au informat reprezentanţii formaţiunii.

Joi, Biroul Executiv al PNL a votat o derogare pentru ca Nicolae Ciucă să poată candida la alegerile prezidenţiale din partea formaţiunii politice, având în vedere că liderul liberalilor nu avea vechimea în partid necesară, potrivit Statutului, a anunţat prim-vicepreşedintele formaţiunii, Rareş Bogdan.

Nicolae Ciucă a intrat în partid în octombrie 2020 şi pentru a candida la preşedinţie este nevoie, potrivit Statutului PNL, de cinci ani vechime.

"Duminică avem Consiliul Naţional, cu 1.400 de delegaţi, în care votăm o candidatură definitivă, votată de BPN, o încărcare a domnului Ciucă cu această candidatură. Dânsul a intrat în partid în octombrie 2020 şi pentru a candida la Preşedinţie e nevoie, potrivit Statutului PNL, de cinci ani. Domniei sale îi lipseau câteva săptămâni pentru a se înscrie în cursa electorală, cred că vreo trei săptămâni, nici măcar o lună. Cu toate acestea, a fost nevoie de o derogare, votată în unanimitate de către Biroul Executiv Central, format din 57 de persoane, pentru ca domnia sa să se înscrie în cursa electorală", a spus Rareş Bogdan, la TVR info.

În 29 august, Biroul Politic Naţional al partidului l-a desemnat pe Nicolae Ciucă drept candidat pentru alegerile prezidenţiale, această decizie urmând a fi supusă aprobării Consiliului Naţional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel