Nicolae Ciucă dă o „lecție” despre patriotism. Președintele PNL spune cum pot fi combătute partidele extremiste

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Nicolae Ciucă trage un semnal de alarmă asupra partidelor extremiste care încep să cuprindă tot mai multe țări europene.

fostul premier al României a dat o scurtă „lecție” de patriotism. Președintele PNL spune ce consideră că înseamnă să fii patriot. Mulți consideră că patriotismul se traduce prin purtarea unei ii sau a agitării drapelului național de 1 Decembrie, însă Nicolae Ciucă are o cu totul altă viziune asupra actului de patriotism.

De asemenea, trebuie făcută o diferență între patriotism și naționalism care, de cele mai multe ori, duce la ridicarea în slăvi a partidelor extremiste. Și acest subiect este abordat de fostul prmeier al României.

Patriotismul se demonstrează în fiecare zi

„Românii nu trebuie să iasă și să spună doar: sunt patriot. Asta nu ține, patriotismul se demonstrează în fiecare zi prin ceea ce facem , prin ceea ce infaptuim în casă, în familie. Ce facem acasă față de familie, față de copiii , față de nepoții noștri, față de vecinii noștri, față de ceea ce reprezentăm la locul de muncă, asta este patriotismul. Nu sunt patriot dacă am îmbrăcat o ie sau un pieptar sau o bundiță. Suntem patrioți prin ceea ce facem, prin ceea ce gândim, prin ceea ce reprezentăm în viața noastră de zi cu zi.”, a spus Nicolae Ciucă, potrivit declarațiilor în fața presei.

Fostul premier continuă și apreciază că prezența cuvântului „național” din denumirea integrală a PNL constituie un detaliu important care atestă responsabilitatea „brătienilor” de a reprezenta cât mai bine țara.

„În ceea ce privește patriotismul s-a vorbit și de oaste și se luptă și de tot ceea ce poate să însemne patriotism în rândul membrilor PNL, este suficient să amintim că suntem singurul partid din țară, dincolo de istoria noastră de peste 148 de ani, care avem sintagma „național” în denumirea partidului. Atunci, să facem tot ceea ce trebuie pentru că națiunea noastră se se simtă reprezentată, demnă și să se simtă mândră că suntem în UE, că suntem în NATO, că suntem în diferite formate și construcții internaționale, cum de altfel și suntem pe măsură rezultatelor și a potențialului de care țara noastră dispune.”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Nu există soluție magică

După ce a dat „lecția” despre patriotism, Nicolae Ciucă a precizat câteva detalii și despre „curentul extremist” care ar cuprinde Europa. Una dintre caracteristicile acestor partide, spune fostul premier, ar fi chiar „soluția magică” pe care o prezintă în vederea rezolvării tuturor problemelor națiunilor.

„Am mai vorbit despre chestiunea asta atunci când am avut ocazia, pentru că în tot acest context în care, la o conferință a aleșilor locali ai PNL, se exprimă temeri legate de ceea ce înseamnă populismul și creșterea curentelor extremiste în Europa și în România. Cred că adevărul, realitatea, sinceritatea și onestitatea față de alegător sunt cele care ne oferă credibilitatea prin care putem să combatem toate aceste curente care, parcă, vin cu soluția magică, de unde, fraților, soluție magică? Nu există soluție magică, există doar soluție bazată pe realitate, bazată pe ceea ce reușit să colectăm, să așezăm în visteria statului și, de acolo, să putem să asigurăm ceea ce avem nevoie pentru îndeplinirea proiectelor noastre.”, a încheiat Nicolae Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel