Nicolae Ciucă, declarații după ce Coaliția a decis data alegerilor. Ce spune despre tandemul președinte-premier

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Nicolae Ciucă, liderul Pratidului Național Liberal (PNL), a făcut primele declarații după ce Coaliția a decis data alegerilor.

"Au fost discuţii la nivelul Coaliţiei, după ce au fost analizate concluziile reieșite în urma discuţiilor pe care premierul le-a avut cu celelalte partide politice, şi a rezultat cât se poate de clar că toate celelalte partide au solicitat ca alegerile să aibă loc la termen şi, de asemenea, să nu existe această variantă a alegerilor comasate. S-a ţinut cont de toate aceste opţiuni şi de încadrarea în prevederile legale, astfel încât să putem să avem un calendar în conformitate cu prevederile legilor în vigoare", a spus Nicolae Ciucă.

"Partidele politice au zis că nu este nicio problemă dacă au loc alegerile pe 1 Decembrie. Este sărbătoarea noastră naţională, poate fi şi o sărbătoare a democraţiei în acelaşi timp", a mai spus liderul PNL.

"În momentul de faţă, ţinând cont de toate aceste discuţii şi analiza pe prevederile legale, a reieşit ca acesta este calendarul care va fi adoptat astăzi prin Hotărâre de Guvern", a mai precizat Ciucă.

"Se poate discuta despre o abordare similară pentru guvernarea din 2025"

Întrebat dacă tandemul președinte-premier poate să rămână valabil după încheierea acestui ciclu electoral, Nicolae Ciucă a spus: "Dacă ne uităm la rezultatele obținute la alegerile locale şi la consistenţa actuală a valorii politice a celor două partide, se poate discuta despre o abordare similară pentru guvernarea din 2025."

Cât despre posibilitatea de a trage în sus şi lista cu candidaţi a partidului pentru Parlament, în cazul în care va fi candidatul PNL la congresul din septembrie (n.r. pentru desemnarea candidatului la prezidențiale), liderul liberal a punctat: "Fiecare dintre cei care se angajează într-o astfel de competiție electorală trebuie să se potenţeze reciproc."

Votul de 1 Decembrie

Întrebat dacă ia în calcul un risc de prezenţă scăzută la vot pentru alegerile parlamentare care vor avea loc de 1 Decembrie, acesta a a spus că nu: "Este vorba de o duminică la fel ca oricare altă zi de duminică."

Datele pentru alegerile prezidențiale și parlamentare au fost decise astăzi, în ședința coaliţiei de guvernare. Astfel, primul tur al alegerilor prezidențiale va avea loc în data de 24 noiembrie, iar al doilea tur în data de 8 decembrie. Scrutinul pentru parlamentare va fi pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel