Nicolae Ciucă, la Casa memorială Iuliu Maniu: Noi avem datoria să spunem tuturor că ocupația lui Iuliu Maniu a fost România! Torționarii i-au scris pe certificatul de deces: "Fără ocupație"

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a dorit să viziteze casa memorială a lui Iuliu Maniu, de la Bădăcin. Aflat la Sălaj pentru evenimente ale organizației locale, liderul PNL a dorit să facă această vizită și pentru a marca "anul Iuliu Maniu", o inițiativă liberală adoptată de Parlament.  

“Torționarii i-au scris lui Iuliu Maniu pe certificatul de deces: "Fără ocupație". Noi avem datoria să spunem, tuturor: ocupația lui Iuliu Maniu a fost România”, transmite liderul PNL, care l-a felicitat pe Cristian Borz, preotul paroh din localitate, pentru efortul admirabil de salvare și restaurare a Casei Memoriale care a devenit loc de pelerinaj pentru români.

Costurile totale ale proiectului au ajuns la 245.000 de euro, așa cum a declarat Cristian Borz. A existat o mobilizare impresionantă în acest sens: au fost făcute 550 de donații private și colective. Un gest deosebit în cadrul campaniei de strângere de fonduri a venit din partea militarilor din Şimleu Silvaniei, cei care au donat sânge și au donat bonurile de masă primite pentru a cumpăra mâncare muncitorilor care se ocupau de restaurare.

Vizita de la Șimleu Silvaniei e cu atât mai importantă cu cât se împlinesc 150 de ani de la nașterea politicianului român, unul dintre marii oameni de stat, patriotul Iuliu Maniu. Așa cum a subliniat și președintele PNL, Iuliu Maniu a pledat cauzei unității europene, a trasat un proiect continental de uniune economică, cu decenii înainte de apariția Uniunii Europene și a schițat o comunitate regională cu rol de apărare împotriva pericolului comunist venit dinspre URSS” spune Nicolae Ciucă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel