Nicolae Ciucă la Globsec 2024: România, exemplu de unitate politică și cooperare în fața crizelor

Inquam Photos / Malina Norocea
Inquam Photos / Malina Norocea

Președintele Senatului și liderul Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a subliniat vineri, în cadrul prestigioasei conferințe Globsec 2024 de la Praga, importanța unității și colaborării între partidele politice pentru a face față provocărilor globale actuale.

În discursul său, Ciucă a evidențiat România ca un model de succes, în care adversari politici au reușit să-și unească forțele pentru a guverna țara într-o perioadă marcată de multiple crize.

„Am prezentat, cu mândrie, exemplul României ca pe o poveste de succes, în care adversari politici și-au unit forțele pentru a guverna țara într-o perioadă dificilă, cu multiple crize”, a declarat Ciucă. El a evidențiat că această cooperare a demonstrat că, prin angajament comun față de interesul național, chiar și cele mai dificile provocări pot fi depășite. Mesajul său a fost unul de solidaritate și colaborare dincolo de granițele politice, un apel la unitate într-un context european marcat de tensiuni și provocări.

Apel la întărirea democrației și combaterea populismului

Nicolae Ciucă a subliniat necesitatea îmbunătățirii sistemelor democratice pentru a contracara presiunile populismului și a restabili încrederea cetățenilor în instituțiile statului. În opinia sa, viitorul democrației în Europa depinde de capacitatea liderilor de a colabora și de a reconstrui legătura dintre politicieni și cetățeni.

„Doar împreună putem proteja viitorul democrației în Europa!”, a afirmat el, subliniind că România trebuie să fie activă pe scenele internaționale de dezbatere pentru a contribui la definirea viitorului global.

Participare la cel mai mare forum de securitate din Europa Centrală și de Est

La Globsec 2024, cea mai mare conferință pe securitate și apărare din Europa Centrală și de Est, Ciucă a fost parte a unui panel de discuții axat pe viitorul democrației în Europa post-alegeri 2024, creșterea forțelor de extremă dreapta și necesitatea politicienilor moderați de a se reconecta cu populația.

Printre participanții de marcă s-au numărat Szymon Hołownia, mareșalul Seimului Poloniei, Lauri Hussar, președintele Parlamentului Estoniei, și Markéta Pekarová Adamová, președinta Camerei Deputaților din Republica Cehă.

Lupta împotriva extremismului și manipulării societății

În cadrul panelului, liderii au discutat modalități de contracarare a manipulărilor și tacticilor de divizare a societății folosite de mișcările extremiste. Ciucă a subliniat că numai prin colaborare între națiuni se pot combate eficient aceste amenințări și se poate asigura un viitor stabil și democratic pentru Europa.

Participarea sa la Globsec 2024 reflectă angajamentul României de a juca un rol activ în dezbaterile geopolitice internaționale și de a contribui la consolidarea democrației pe continent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel