Nicolae Ciucă reacționează în scandalul Abrudean, după ce s-a spus că acesta nu a primit avizul SRI. "A primit acces la documente clasificate la cel mai înalt nivel"

Nicolae Ciucă reacționează în scandalul Abrudean, după ce s-a spus că acesta nu a primit avizul SRI / Foto: Captură video Antena 3 CNN
Nicolae Ciucă reacționează în scandalul Abrudean, după ce s-a spus că acesta nu a primit avizul SRI / Foto: Captură video Antena 3 CNN

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a reacționat în scandalul Abrudean, după ce s-a spus că acesta nu a primit avizul din partea SRI pentru a fi numit secretar general al Guvernului.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că Mircea Abrudean are toate avizele necesare pentru a putea prelua funcția de secretar general al Guvernului. El a făcut aceste declarații după ședința PNL cu noii miniștri liberali. În plus, Nicolae Ciucă a mai spus că va discuta acest aspect cu premierul Marcel Ciolacu. Reacția președintelui PNL vine după ce în spațiul public au apărut informații pe surse potrivit cărora Mircea Abrudean nu ar fi primit avizul din partea SRI pentru a primi această funcție.

De cealaltă parte, premierul Marcel Ciolacu a refuzat marți să explice de ce a refuzat să îl numească pe Mircea Abrudean (PNL) în funcția de secretar general al Guvernului. 

"Am convenit ca după ce rezolvăm aceste probleme, care sunt prioritare pentru bunul mers al guvernării, să avem aceasta discuție cât de curând posibil. Nu este obligatoriu o prioritate. Domnul Abrudean a lucrat în fostul Guvern, a lucrat foarte bine. Avem toate avizele necesare pentru a putea să încadreze această funcție, cred că împreună cu domnul Marcel Ciolacu vom găsi o soluție în acest sens", a spus Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă: Domnul Abrudean a primit acces la documente clasificate la cel mai înalt nivel

Întrebat de către jurnaliști despre informațiile potrivit cărora Mircea Abrudean nu ar fi primit avizul din partea SRI, Ciucă a punctat că "acum 2 luni sau 3 luni, domnul Abrudean a primit acces la documente clasificate la cel mai înalt nivel".

Totodată, președintele PNL a mai spus că "nu am văzut acest aviz, nu se dă aviz pe chestia asta", dar și că nu l-a auzit pe premierul Marcel Ciolacu vorbind despre acest aviz din partea SRI.

Ce spune Abrudean. "Nu există nicio problemă din punctul meu de vedere"

De cealaltă parte, Mircea Abrudean a refuzat să comenteze informațiile potrivit cărora el nu ar fi primit aviz pozitiv din partea SRI.

"Am spus acest lucru de la bun început și continui pe varianta asta, este o chestiune strict politică și o gestionează conducerea partidului. Nu comentez surse, domnul președinte Ciucă a discutat deja problema aceasta", a spus Mircea Abrudean.

Întrebat dacă ar exista niște probleme legate de un dosar pe care l-ar fi avut în trecut, Mircea Abrudean a spus: "Aceste probleme au fost publice la momentul potrivit, nu există nicio problemă din punctul meu de vedere".

"Eu nu l-am auzit pe domnul premier să facă astfel de declarații, este doar ce se discută pe surse", a spus Mircea Abrudean atunci când a fost întrebat de jurnaliști dacă între el și Marcel Ciolacu există o incompatibilitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel