Nicolae Ciucă, semnal pentru politicile publice privind pensionarii: Sunt resurse nevalorificate

FOTO: Facebook @ Nicolae Ciuca
FOTO: Facebook @ Nicolae Ciuca

Șeful liberalilor, Nicolae Ciucă, trage un semnal de alarmă legat de politicile publice care îi vizează pe ”seniorii” noștri: ”trebuie să fie văzuți ca o valoare socială, o valoare de patrimoniu”.

Nicolae Ciucă, liderul Partidului Național Liberal, susține necesitatea ca România să își schimbe mentalitatea când face politici publice pentru persoane vârstnice, în contextul în care de foarte puține ori ”pornim de la ideea că înaintarea în vârstă e o creștere în înțelepciune, nu o degradare”. 

”Într-o lume în goana după noutate și inteligență artificială, experiența și înțelepciunea seniorilor noștri sunt resurse adesea nevalorificate.

În PNL, ne-am propus ca seniorii liberali să fie un adevărat think-tank al partidului, sursă de idei pentru obiectivele pe care ni le propunem.

A fost o reală bucurie să fiu astăzi alături de aceștia, la reuniunea Școlii de vară și să le transmit toată prețuirea mea.

Mulți dintre cei din sală sunt cei care au făcut Revoluția din 1989, fiind în floarea vârstei, sunt generația care s-a sacrificat pentru democrație, pentru libertate, pentru piață liberă, iar PNL își asumă datoria de a le răsplăti aceste eforturi.

Seniorii României trebuie să fie văzuți ca o valoare socială, o valoare de patrimoniu, pentru că și pe ei se sprijină România de mâine”, a scris Nicolae Ciucă pe pagina sa de Facebook.

De altfel, șeful Senatului subliniază că ”seniorii liberali” sunt repere pentru tinerii de astăzi, care ar putea învăța ceea ce înseamnă patriotismul real și susținut.

”România trebuie să-și schimbe mentalitatea când face politici publice pentru seniori. E necesar să pornim de la ideea că înaintarea în vârstă e o creștere în înțelepciune, nu o degradare.

De asemenea, cred cu tărie că, în contextul ascensiunii naționalismului gălăgios și al extremismului, seniorii liberali sunt repere, de la care tinerii de astăzi pot învăța patriotismul real, nestrigat, susținut de fapte, nu de vorbe și care promovează conservatorismul moderat și valorile morale”, a mai transmis Nicolae Ciucă.

Citește și: Pensii și salarii mărite? Ciolacu, anunțul zilei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel