Nicolae Ciucă sugereză că PSD dictează la Curtea Constituțională 

Nicolae Ciucă. Inquam Photos / George Călin
Nicolae Ciucă. Inquam Photos / George Călin

Nicolae Ciucă a transmis un mesaj dur la adresa PSD, după decizia CCR de invalidare a candidaturii Dianei Șoșoacă. 

Nicolae Ciucă acuză că PSD ar controla Curtea Constituțională. Acesta spune că în cazul în care alegerile ar fi câștigate de social-democrați, aceștia ar avea puterea totală în stat.

"Sunt candidatul PNL la Președinția României. Știu ce înseamnă să respecți deciziile CCR și să nu le comentez, indiferent ce opinie personală am. Recâștigarea încrederii în instituțiile statului român este una dintre prioritățile mele.Parcursul României în Uniunea Europeană și NATO reprezintă singura cauză corectă a poporului român. În asta cred!

Principiul fundamental al liberalismului este libertatatea. Libertatea fiecarei persoane de a decide propria soartă. Libertatea de a alege. Libertatea de a sancționa prin vot comportamentul antidemocratic al celor care le cer votul. În democrație nimeni nu are dreptul să priveze românii de libertatea lor de a decide prin vot. Am câștigat acest drept la Revoluția din 1989. Doar cetățenii sunt cei care trebuie să respingă prin vot orice atitudine și comportament care atentează la democrație.

Pesediștilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru: românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat. Finala prezidențială va fi decisă de români, nu prin jocuri de culise și compromiterea unor instituții. Românii vor ieși la vot, iar PSD nu va lua toata puterea politică și economică așa cum vrea acum.

Imaginați-vă ce înseamnă o Românie în care PSD are TOT: Președinția, Parlamentul, Guvernul, Curtea Constituțională. O Cortină Roșie de Fier va cădea asupra României. Românii au o vorbă: de ce îți e frică, nu scapi! PSD nu va scăpa de ceea ce se teme cel mai tare: de o confruntare cu mine în turul 2!" a scris Nicolae Ciucă pe Facebook.

Cine sunt judecătorii care au decis invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă?

Scorul la CCR pentru invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă a fost de 5 la 2.

Astfel, pentru invalidarea candidaturii au votat judecătorii Marian Enache, Bogdan Licu (ambii propuși de PSD), Attila Varga (propus de UDMR), Cristian Deliorga și fostul șef al secției speciale pentru magistrați, Gheorghe Stan. 

Împotrivă au votat judecătorii Laura Scîntei (susținută de PNL) și Mihaela Ciochină propusă la CCR de președintele Klaus Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel