Nicolae Ciucă: Toți membrii BPN au fost de acord cu desfășurarea alegerilor prezidențiale la termen

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

PNL nu s-a răzgândit. Vrea alegeri prezidențiale la termen.

"Am convenit, pe baza tuturor discuţiilor pe care le-am avut în cele două luni de campanie şi discuţiilor care s-au derulat după 10 iunie, - perioadă în care am avut posibilitatea să ne întâlnim cu zeci de mii, cu sute de mii de oameni care ne-au cerut să ţinem cont de relevanţă funcţiei de preşedinte în ţara noastră şi de tot ceea ce înseamnă nevoia de dezbatere şi de înţelegere a tot ceea ce poate reprezenta un proiect şi o viziune pentru România la nivelul candidaţilor la preşedinţia României şi, desigur, nevoia aceasta de a face în aşa fel încât pre-campania să nu se desfășoare în luna iulie sau campania să se desfăşoare în luna august când este o perioadă de vacanţă - în unanimitate, toţi membrii BPN au fost de acord ca în continuare să susţinem desfășurarea alegerilor prezidenţiale la termen", a spus Nicolae Ciucă.

Astăzi și mâine, Marcel Ciolacu are consultări cu partidele politice pe tema calendarului electoral pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare din acest an, unde PNL nu a fost invitat. Ar urma să aibă loc discuții separat.

Vezi și: PNL hotărâse încă din luna martie ca alegerile prezidențiale să aibă loc în septembrie. Documentul care spune tot

Dacă, iniţial, au fost de acord cu 15 și 29 septembrie, liberalii s-au răzgândit săptămâna - au spus 29 septembrie și 13 octombri -, pentru ca, pe 27 iunie, să vină, în cadrul coaliţiei de guvernare, să propună luna octombrie, iar în spaţiul public să anunţe că vor, de fapt, luna noiembrie. Ulterior, pe surse, Antena 3 transmitea, pe 26 iunie, că ultima variantă ar fi 24 noiembrie - primul tur al alegerilor prezidențiale, 8 decembrie turul doi, când, de fapt, sunt programate și alegerile parlamentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel