Federaţia Română de Fotbal a anunţat că antrenorul secund al echipei naţionale, Nicolae Dică, a fost testat pozitiv cu COVID-19 şi va intra în izolare.
Publicitate
Fostul fotbalist s-a vaccinat împotriva COVID-19 în luna februarie. Nicolae Dică va rata cele trei meciuri din preliminariile Campionatului Mondial, cu Islanda în deplasare, cu Liechtenstein acasă şi Macedonia de Nord în deplasare.
„În urma rezultatelor primite la testarea COVID PCR efectuată de staff-ul primei reprezentative, Nicolae Dică va intra în izolare şi nu va fi prezent la acţiunea dedicată celor 3 meciuri de la început de septembrie. Nicolae Dică a primit rezultat pozitiv la testare şi a intrat în izolare de îndată ce i-a fost comunicat rezultatul. Antrenorul este vaccinat împotriva COVID şi se simte bine", a precizat FRF într-un comunicat.
„Toţi ceilalţi membrii ai staff-ului echipei naţionale au primit rezultate negative", a precizat FRF. Până sâmbătă, la intrarea în cantonament, va fi efectuată încă o testare PCR pentru staff. Ulterior, vor fi testări rapide zilnice în perioada 28 august – 8 septembrie la Mogoşoaia, plus cele trei testări PCR impuse de UEFA pentru desfăşurarea celor trei partide, în acelaşi interval.
Un studiu, publicat publicat în The Lancet Digital Health, arată că simptomele timpurii ale COVID-19 pot fi diferite în funcție de sexul și vârsta persoanei infectate. Autorii studiului au analizat datele colectate în perioada aprilie - octombrie 2020 din aplicația ZOE COVID Symptom Study, o aplicație din Marea Britanie care încurajează oamenii să raporteze cum se simt după infecția cu coronavirus.
Concret, cercetătorii au analizat 18 simptome de la 182.991 de persoane și au constatat că următoarele care sunt cele mai importante semne pentru depistarea precoce a virusului, scrie verywellhealth.com. Studiul arată că acesta sunt: pierderea mirosului, dureri în piept, durere abdominală, tuse persistentă, durere de ochi, bășici la picioare și dureri musculare neobișnuite.
Femeile au simptome diferite față de bărbați
Totodată, cercetătorii au descoperit și o diferență în ceea ce privește simptomele timpurii la bărbați și femei. Astfel, bărbații au susținut că prezintă dificultăți de respirație, oboseală și frisoane. Femeile, pe de altă parte, au fost mai predispuse să raporteze pierderea mirosului, dureri în piept și tuse persistentă. Expertul în boli infecțioase, Amesh A. Adalja, susține că diferențele hormonale stau la baza acestui fenomen (Citește continuarea aici).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu