Primarul Nicolae Robu a declarat marţi că municipalitatea timişoreană nu va mai putea finanţa Clubul de fotbal ACS Poli cu niciun ban din bugetul public local, pentru că ar fi interpretat ca ''ajutor de stat'', iar el nu doreşte ca asupra sa să existe suspiciuni şi să aibă probleme în justiţie.
Atenţionarea a venit printr-o notă de la Consiliul Concurenţei.
Alocarea de fonduri clubului ACS Poli Timişoara de către Consiliul Local este susceptibilă a reprezenta o măsură de ajutor de stat. În plus, dorim (Consiliul Concurenţei, n.r.) să atragem atenţia că nu doar finanţarea poate reprezenta ajutor de stat, ci şi orice facilitate acordată de autorităţile locale, ca de exemplu scutirea de la plata unor taxe, redevenţe, chirii şi aşa mai departe, a citat primarul Nicolae Robu, din adresa Consiliului Concurenţei, într-o conferinţă de presă.
Potrivit edilului, Consiliul Concurenţei consideră că plata salariilor către jucători reprezintă o activitate economică şi orice ajutor financiar spre cluburi dinspre bugetul local reprezintă ajutor de stat.
Concret, despre ACS Poli Timişoara, Consiliul reţine faptul că acesta este un club profesionist de fotbal, iar prin practicile decizionale ale comisiei, cluburile profesioniste de fotbal sunt considerate întreprinderi, ca urmare a faptului că desfăşoară activităţi în cadrul mai multor pieţe, precum transferul jucătorilor profesionişti, publicitate, media, sponsorizări, vânzare bunuri.
Acordarea banilor, retrasă de pe ordinea de zi
Prin urmare, a citat primarul, alocarea de bani clubului ACS Poli Timişoara de către Consiliul Local Timişoara este susceptibilă a reprezenta o măsura de ajutor de stat.
În şedinţa de plen a Consiliului Local Timişoara din luna august, proiectul privind alocarea către club a sumei de 5 milioane de lei de la bugetul local a fost retras de pe ordinea de zi.
Nicolae Robu a atras atenţia, însă, asupra măsurilor diferite cu care este tratată Timişoara faţă de alte situaţii similare din ţară, unde autorităţile locale finanţează cluburile sportive şi cere măsură dreaptă şi unitară, întrucât trăim într-o ţară care nu are foruri legiuitoare teritoriale, ci doar unul singur, central, relatează Agerpres.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News