Nicolae Stanciu și Răzvan Marin, mesaje după România 0 - 3 Olanda

Inquam Photos / Alex Nicodim
Inquam Photos / Alex Nicodim

Selecționata României a ratat calificarea în sferturile Euro 2024, după ce a fost învinsă de Olanda cu 3 - 0.

Căpitanul naţionalei de fotbal a României, Nicolae Stanciu, a afirmat, marţi, la finalul partidei cu Olanda, pierdută cu scorul de 0-3, că este mândru de toţi colegii săi pentru prestaţia de la EURO 2024, potrivit Agerpres..

"E greu, toată lumea îşi dorea să ajungem mai departe, să ne continuăm drumul, să ajungem în sferturi. Multe nu cred că ar fi de zis, cred că am început bine primele 15-20 de minute, după care a picat acel gol şi în mare ei au controlat jocul. Iar ultimele două goluri au venit aşa... era normal să lăsăm acele spaţii, trebuia să facem tot ce depinde de noi, nu mai conta dacă era 2-0 sau 3-0. Olanda e o echipă puternică, cu jucători buni, chiar dacă nu au început foarte bine acest EURO. Dar, în general, echipele de acest gen îşi pot reveni sau în fazele eliminatorii pot juca mai bine. Sunt mândru de colegii mei, de staff, de toţi oamenii din jurul echipei naţionale. Pentru că ieşim după fiecare meci fără regrete, lăsăm totul acolo pe teren, pentru ca la final să ne putem privi în ochi şi să ne strângem mâinile. Astăzi am strâns mâna adversarilor, pentru că au fost mai buni şi meritau să câştige. Noi ne-am privit în ochi în vestiar, pentru că ştim că la acest EURO fiecare a făcut ceea ce a deprins de el pentru a ajuta echipa să aibă rezultate. Cred eu că am făcut o treabă bună, au trecut 24 de ani de când nu am mai ieşit dintr-o grupă la un turneu final", a spus Stanciu la Pro Arena.

"Sunt mândru de băieţii din vestiar, dar şi de faptul că sunt român. Şi vreau să le mulţumesc tuturor românilor, chiar sunt numărul unu la ce au putut să facă de când am aterizat în Germania. Jos pălăria pentru ei, pentru cei care au venit în Germania, pentru oamenii care ne-au privit de acasă. Le-am primit mesajele, sper să fie mândri de noi, pentru că jucăm pentru ei. Vrem să-i facem fericiţi şi sper că le-am făcut o vară frumoasă", a adăugat Stanciu.

El s-a arătat încrezător şi în ceea ce priveşte calificare echipei naţionale la viitoare ediţie a Cupei Mondiale, din 2026.

"Suntem conştienţi că ceea ce va urma va fi şi mai dificil, şi nu mă refer doar la Liga Naţiunilor, ci la anul, la preliminariile pentru Cupa Mondială. Acolo chiar a trecut foarte mult timp de când nu am mai fost şi eu cred că grupul ăsta are tot ce îi trebuie pentru a reuşi să se califice la Mondiale", a mai spus Stanciu.

Răzvan Marin: Suntem dezamăgiți și supărați

Fotbalistul echipei naţionale a României, Răzvan Marin, a declarat, marţi seara, după înfrângerea în faţa Olandei, scor 3-0, şi eliminarea de la EURO 2024, că el şi colegii săi sunt supăraţi şi dezamăgiţi că nu au reuşit să treacă mai departe.

"Suntem dezamăgiţi şi supăraţi că nu am reuşit să trecem mai departe, dar cred că am ieşit cu capul sus din acest turneu. Doar că dacă vrem să facem lucruri foarte bune, să ne batem cu o echipă precum Olanda, trebuie să muncim şi mai mult. Ne doream foarte mult şi chiar eram încrezător că totuşi putem trece mai departe. Însă Olanda a fost echipa mai puternică azi şi a reuşit să câştige", a afirmat Marin la postul Pro Arena.

El regretă că nu i-a putut face fericiţi încă o dată pe suporterii români.

"Primele 20 de minute, până a venit golul, cred că am controlat meciul. Am avut şi ocazii, dominam, însă ştim că Olanda este o echipă foarte puternică şi a venit acel gol, apoi şi accidentarea lui Vasile... lucruri care au schimbat tot. Fanii au fost extraordinari, le mulţumim din tot sufletul pentru că am simţit susţinerea lor şi pe stadion, şi în afara lui. Îmi pare rău că nu am reuşit să îi bucurăm şi în această seară", a menţionat mijlocaşul.

Naţionala României a părăsit Campionatul European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, după ce a fost învinsă de echipa Olandei cu scorul de 3-0 (1-0), marţi seara, pe Football Arena din Munchen, în optimile de finală.

Aventura tricolorilor la EURO 2024 s-a încheiat dureros, cu un eşec fără drept de apel, în faţa unei echipe care a făcut cel mai bun joc al său în turneu, după prestaţii dezamăgitoare în grupă.

Înfrângerea confirmă complexul pe care România îl are în faţa Olandei, cu o victorie în 15 meciuri directe (11 victorii pentru olandezi, trei egaluri) şi un golaveraj de 32-3 pentru portocala mecanică. Aceasta a fost a cincea victorie la rând a olandezilor.

În sferturile de finală, Olanda va juca împotriva câştigătoarei dintre Austria şi Turcia.

România a făcut un turneu final bun, îndeplinindu-şi obiectivul, acela de a trece de faza grupelor şi a făcut acest lucru din postura de câştigătoare a grupei, învingând Ucraina (3-0), pierzând cu Belgia (0-2) şi remizând cu Slovacia (1-1).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel