Nicu Vlad (FRH): Organizarea Naţionalelor U17 la Târgu Mureş ne ajută să reînviem halterele pe plan local

Preşedintele Federaţiei Române de Haltere (FRH), Nicu Vlad, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că organizarea Campionatelor Naţionale rezervate sportivilor sub 17 ani (juniori II) la Târgu Mureş va ajuta la "reînvierea" acestui sport pe plan local.

Oraşul Târgu Mureş găzduieşte în perioada 16-19 iulie Campionatele Naţionale de juniori II U17 (masculin şi feminin), după 32 de ani de la ultimul concurs de haltere organizat în calendarul competiţional al federaţiei.

"Mă bucură extraordinar de mult faptul că Târgu Mureş găzduieşte din nou o competiţie de haltere. Naţionalele Under 17 ne ajută să reînviem halterele pe plan local, pentru că de la Târgu Mureş au venit sportivi foarte valoroşi, unul dintre ei fiind Radu Gelu, vicecampion olimpic la Los Angeles. Sunt convins că la aceste Naţionale vor veni mulţi copii în tribunele Sălii Polivalente, iar unii dintre ei îşi vor dori să practice halterele. Este o şansă pentru noi de a promova haltere în acest oraş şi în zonă. Iar pe viitor, în funcţie şi de cum va decurge această competiţie, putem aduce la Târgu Mureş competiţii din ce în ce mai importante, inclusiv de seniori", a afirmat Nicu Vlad.

Acesta a menţionat că pe plan local s-a înfiinţat de curând Asociaţia Club Sportiv Haltere Târgu Mureş. "Oamenii de pe plan local şi-au dat mâna şi au înfiinţat acest club de haltere care sunt sigur că pe viitor va da mulţi sportivi valoroşi. Pentru că în trecut clubul de la Târgu Mureş a fost unul de elită în halterele româneşti", a precizat preşedintele FRH.

Campionatele Naţionale de juniori II U17 (masculin şi feminin) încep, marţi, la Sala Polivalentă din Târgu Mureş, la competiţie urmând să participe peste 140 de sportivi, 62 de fete şi 85 de băieţi, legitimaţi la 24 de structuri afiliate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel