Nicușor Constantinescu, condamnat definitiv la opt ani de închisoare cu executare

Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, a fost condamnat la opt ani de închisoare cu executare.

Decizia Instanţei vine într-un dosar de corupţie, prejudiciul produs unităţii administrativ-teritoriale din Constanța fiind de peste 8 milioane de euro, potrivit Antena 3. În prezent, Nicușor Constantinescu, se află în detenţie având mai multe condamnări la activ.

În dosarul în care acesta a fost condamnat astăzi, Nicușor Constantinescu este acuzat de faptul că ar fi făcut evaziune fiscală. Mai exact, a finanţat o serie de asociaţii culturale din Constanța în baza unei hotărâri de Consiliu Judeţean, însă cu încălcarea legilor în vigoare privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice.

Instanţa de la Galaţi a menţinut pedeapsa dată de către instanţa din Constanța - de 8 ani de închisoare-, însă a venit cu o serie de modificări în ceea ce priveşte temeiul de drept în baza căruia s-a dispus achitarea unor alţi inculpaţi acuzaţi în acelaşi dosar.

Potrivit procurorilor, în 2012,  Nicușor Constantinescu împreună cu ceilalţi inculpaţi au constituit un grup infracţional care a avut ca scop comiterea mai multor infracţiuni îndreptate împotriva patrimoniului judeţului Constanța. Aceştia şi-au definit în mod defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din calitatea de președinte şi au plătit în mod nelegal suma de 5 milioane de lei, reprezentând finanţări nerambursabile din fonduri publice către asociaţii şi fundaţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel